Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Adsense Puan Kartı Nedir

Google Adsense Ana Sayfanızda, Puan Kartı ismi ile eklenen yeni bir modüldür.Bu modül, web sayfalarınızın ve içeriğinizin reklam ayarları...

...
Google Adsense Ana Sayfanızda, Puan Kartı ismi ile eklenen yeni bir modüldür.Bu modül, web sayfalarınızın ve içeriğinizin reklam ayarlarınızın nasıl performans gösterdiğinin bir özeti sizlere sunar.
Modül üç kategoriden oluşmaktadır ;
1. Gelir optimizasyonu
Önerilen reklam biçimleri
Metin ve resim reklamlar etkin
Tarayıcı hataları
2. Site sağlığı
Sayfa hızı performansı
3. Google+
+1 düğmesi eklendi
Kategorilerin açıklamaları :
1. Puan kartınız farklı kategoriler (gelir optimizasyonu, site sağlığı vb.) halinde düzenlenmiştir ve bu kategorilerin her biri için bir ile beş mavi nokta arasında bir puan alırsınız.
2. Her puan, ilgili kategoride diğer yayıncılara göre sıralamanızı gösterir. Bir kategorinin düşük puana sahip olması, gelişme potansiyeline sahip alanlarınızın bulunduğu anlamına gelir. Düşük puanın nedenini öğrenmek için, sağ yönlü oku tıklayarak kategoriyi genişletin ve bu kategorideki öğelerin durumunu kontrol edin.
Öğelerin açıklamaları :
Puan kartınızdaki kategoriler bir veya daha fazla öğeden oluşur. Örneğin, "Gelir optimizasyonu" kategorisini genişletirseniz, bu kategoride "Önerilen reklam biçimleri" öğesinin bulunduğunu görürsünüz.

Her öğe aşağıdaki puanlardan birini alır:
1. Kırmızı veya sarı ünlem işaretinin bulunduğu tüm öğeleri incelemenizi öneririz. Bu öğelerdeki sorunları gidermeniz, trafiğinizin ve/veya gelirinizin artmasına yardımcı olabilir.
2. Bir öğedeki sorunların giderilmesiyle ilgili yardım almak için, sağ yönlü oku tıklayarak öğeyi genişletin. Burada öğenin açıklaması ve sorunu gidermek veya sorunla ilgili daha fazla bilgi edinmek için kullanabileceğiniz bir bağlantı bulunur.
3. Puanlar günlük olarak hesaplanır. Ancak yaptığınız bir değişikliğin etkisinin puanınıza yansıması birkaç gün alabilir.
Puan kartınızdaki puan değişikliklerini görüntüleme
Puan kartınızda belirtilen sorunları giderdiğinizde, puanlarınızın arttığını görürsünüz. Bir kategorinin puanı arttığında, yeni puanın yanında yukarı yönlü yeşil bir ok gösterilir. Puanların düşebileceğini de unutmayın. Örneğin, önerilmeyen reklam biçimlerini veya yalnızca metin reklam birimlerini kullanmaya geri dönerseniz, bu durum "Gelir optimizasyonu" puanınızı etkileyebilir. Bir kategorinin puanı düştüğünde, yeni puanın yanında aşağı yönlü kırmızı bir ok gösterilir. Oklar, değişiklikten sonraki yeni gün boyunca puan kartınızda görünür kalacaktır.

Aşağıda bazı puan değişikliği örnekleri verilmiştir:
Yukarıda anlatılan konular Google Adsense Puan Kartı hesabımdan alınarak sizlere bilgi amaçlı sunulmuştur.Tüm Site kullanıcılarının sonuçları farklı olacağını unutmayınız.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.