Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Tarih İconu Renk Değişimi

Dinamik Blogger’a tarih nasıl eklenir konusunu görmüştük.Bugün, eklediğimiz tarih icon’unun rengini " hover " nasıl değiştirece...

...
Dinamik Blogger Tarih İconu Renk Değişimini yapılandırmak için gereken adımlar
Dinamik Blogger’a tarih nasıl eklenir konusunu görmüştük.Bugün, eklediğimiz tarih icon’unun rengini "hover" nasıl değiştireceğimizi inceleyelim. Google’un ücretsiz olarak bizlere imkan tanıdığı Blogger Blogspot uzantılı blogları kullanmaktayız. Açık kod kaynaklı blog şablonunuzda istediğinizi yapabileceğiniz tüm özellikler mevcuttur. Peki ya Wordpress!
Çok güzel bir blog yapısı olmasına rağmen kullanım özgürlüğü sunmaması en büyük eksilerinden birini oluşturuyor. 
Bu eksiklik tercih nedeni olmasını zayıflatıyor.
Her iki blog kendi blog uzantıları ile birbirleri ile rakip çalışmalarına devam ediyor.
Onlar yarışlarına devam etsinler biz bugün Dinamik Blogger yazı başlıklarımızın sol tarafında bize rehberlik eden tarih icon'umuzu nasıl reklendireceğiz, maus üzerine gelince (renk değişimi) hover renk görünümünü nasıl elde edeceğiz bu adımları incelemeye devam edelim. Dinamik blog’unuza yapacağınız bu değişim tasarımızı daha da güzelleştirecektir.
Dinamik Blogger yazı başlık kısmına tarih neden ekliyoruz :
Yazdığınız yazıların hangi tarihe ait olduğunu bilmek ve bu tarihi takip etmek, kendi bilginiz dışında blog okuyucularınıza yazının hangi tarihte yazıldığını, eski/yeni şeklinde bilgi veren çok işlevsel bir uygulamadır.
Yazdığınız yazıları, blog kayıtlar sekmesinden de görebilirsiniz. Ancak amacımız blog ana sayfamızdan ayrılmadan hem kendimizin, hemde okuyucularımızın yazının güncel olup olmadığı konusunda bilgi vermektir.
Çok fazla yazı yazamayacak konumunuz olabilir. Ancak SEO olarak da ilerlemeniz için özgün yazılarınızı takip etmenizi sağlar.
Dinamik Blogger, sade tema görünümünüze renk kadar. Biliyorsunuz Dinamik Blog’lara çok fazla eklenti ekleyemiyoruz.
Dinamik Blog’unuza ekleyebileceğiniz eklentileri menüde sizlere ( Dinamik Blogger ) kategorisindeki, etiket sekmesinde topluyorum. Merak eden blog kullanıcıları bu etikete tıklayarak Dinamik Blogger hakkında yazılan tüm yazıları görebilirler.
Basit bir görsel olarak görebileceğiniz Tarih İcon’u eklentisi için yazacaklarım bunlarla sınırlı değil ancak konuyu çok dağıtmamak amacı ile yukarıda anlatılanları bilmeniz bile yeterli bir çalışma başlangıcı olacaktır.
Dinamik Blogger İcon yapılandırmamıza hadi başlayalım :
1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın
2. Şablon → Özelleştir tıkla
3. Gelişmiş → Tarih Şeridi tıkla
4. Sağ tarafda açılan pencerede iki seçenek bulunmakta
Color : Mevcut ana sayfanızda devamlı görülecek olan renk paletidir. şablondoki renkleri, önerileri ve ok işaretine tıklayarak diğer renklerden beğendiğiniz seçin. Örnek şu anda blog’umda görebileceğiniz renk seçimim Mavi olsun. Seçiminiz sonucu önizlemede görülecektir.
Bağlantı vurgulama rengi : Mausu tarih üzerine getirdiğiniz zaman mavi rengin seçimize bağlı olarak görünümünü değiştirecektir. Yine örneğimde olduğu gibi burayada kırmızı renk seçeceğim. Önizleme kısmındanda seçimlerimi kontrol edeceğim.
Evet tamamladım ve blog’a uygula diyerek blog ana sayfama dönüyorum.
Yapılan uygulamada ana sayfamızda tarih İcon'u Mavi oldu. Maus ile baktığımızda da kırmızıya dönüştü.
Aşağıdaki ve yukarıdaki resimleri incelediğiniz de,Tarih icon’umuzdaki değişimleri göreceksiniz.

Gelişmiş → Tarih Şeridi
Dinamik Blogger Tarih İcon’u renk değişimi ile ilgili sorun yaşarsanız yorumlarda belirtebilir konu hakkında yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.