Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Klavye Kullanımı

Dinamik Blogger blogunuzu, bilgisayar klavye yardımı ile çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda maus kull...

...

Dinamik Blogger blogunuzu, bilgisayar klavye yardımı ile çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlarda maus kullanmayan birçok okuyucu mevcuttur. Maus kullanmadan dinamic blog sayfa geçişleri nasıl yapılabilir, hangi duşlar kullanılmalıdır. Uzun zamandır yazmayı düşündüğüm bu konuyu ancak ele alabildim. Hep yazmayı düşündüm. Ancak not almadığımdan unutttum. 

Bu konuyu yazmama neden olan bir sebeb oldu. Mausum yere düşerek arıza vermesi, ve klavye kullanarak yazma gereksimi duymam en büyük etkendi. Mausu düzelttim. Ayrıcada, böyle bir yazı yazmama neden olduğu için, ona teşekkür ettim. 

Düşündüm ki! Looptop kullanan birçok okuyucu var. Okuyucuların çoğunluğu klavye kullanmakta. Okuyucuya gerekli olan bazı küçük ipuçlarını aktarmam gerekiyordu. 


Karar verdim ve sabahın 06,00 da bu yazıya başladım. Sizlere komik gelebilir ama, blog yazma sevdası demek ki bu. Dinamik blogun hangi görünüm stilini seçerseniz seçin anlatacağım klavye tuşları için geçerlidir. Sizde bu yazdıklarımı uygulayarak, hem pratik kazanmış olursunuz, hemde bir gün maussuz kalırsanız anlatılanları uygularsınız.

Klavye tuşları ve işlevselliği :

J : Eski yayın tuşu
K: Yeni yayın tuşu
Veya ok tuşlarınıda kullanmanız mümkün Yukarı okAşağı ok
Esc : Farklı görselde eski yayınlara geri dön
Home : Başa dön
Pg Up : Sayfa başı
Pg Dn : Bir alt sayfa
End : Sayfa sonu
X : Farklı görsellerde kullanacağınız eski görünüme dönme
Pek çoğunuzun bildiği ama hatırlatmakta fayda bulduğum konular. Farklı düşünce ve fikirlerinizi sizde yansıtın lütfen. İnsanlar paylaşımları severler. Sizde paylaşın ve blogcu arkadaşlarımıza yardımcı olun. Koskoca ormanda bir fidan da size ait olsun.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.