Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bloglovin Nedir Nasıl Kullanılır

Google Friend Connect (GFC) servisi sona ermesi sonucu birçok blogger takip listelerini nerde konumlandıracağı konusunda tereddüt yaşadı. ...

...
Bloglovin Nedir
Google Friend Connect (GFC) servisi sona ermesi sonucu birçok blogger takip listelerini nerde konumlandıracağı konusunda tereddüt yaşadı. Google’un Dünya genelindeki translate özelliği sayesinde birçok kullanıcı GFC hizmetini çok rahat kullanabiliyordu. GFC servis alternatifleri mevcut ancak ne yazıkki dil desteği sunmuyorlar. Bu nedenle hiçbirinin Google kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Şu anda dahi Google Translate olmasa birçok kullanıcının bu sitelere girmeyeceğini biliyorum. Bu nedenle Google’a çok şey borçlular.

Google Friend Connect kapanacağını bir yıl öncesinden belirtmiş her kullanıcınında verilerini mutlaka indirmesi konusunda uyarmıştı. Bugüne kadar verilerinizi indirmedi iseniz çok geç kaldınız artık geçmiş verileriniz silindi ve indiremiyeceksiniz.

GFC veri tabanını mutlaka indirmiş olmalısınız. İndirdiğiniz bu verileri güvendiğiniz anlaşılır bir yere aktarmak en doğal hakkımız. Sizlere şu anda benim de kullandığım Bloglovin uygulamasına verilerinizi nasıl aktaracaksınız bu konuda biraz bilgi vermek isterim. Tabi verilerinizi Bloglovin’e aktarmak isteyip istememe konusunda son karar sizlerin.
GFC bizim başka blogları takip etmek için kullandığımız bir araçtı. GFC ‘yi kullanarak blog’larınıza birileri takipçi olabiliyor hemde bloğumuzu kaç kişinin takip ettiği görülüyordu, en önemlisi de kumanda paneline girdiğimiz zaman takip ettiğimiz bloggerların yeni yazılarını görebiliyorduk.

İşte bu noktada Bloglovin devreye giriyor. Bloglovine üye olup, önce kendi blogunuzu orada tanıtıyorsunuz. Verilerinizi Bloglovin’e aktararak takip ettiğiniz bloggerları da aktarmış oluyorsunuz. Şimdi kısaca bu konuları görelim. Giriş yapacaklar Google Chrome kullanıyorsanız sorun olmayacaktır. Translate sayesinde menüleri okuyabileceksiniz. Burada anlatacaklarım Türkçe açıklama olacaktır.
Bloglovin okuma alanı
Bloglovin’e üye girişi nasıl yapacağız :
1. Öncelikle üye kaydınızı kaydol sekmesinden yapmanız gerekmektedir.Üye kaydınızı yaptı iseniz diğer işlemlere başlayalım.
2. Profil kısmında ayarlara tıklayın
3. Diğer sekmesinde ithal (import) yazısına tıklayın
4. GFC den indirdiğiniz Zip dosyasınız masa üstüne çıkarın ve biraz önceki ekrandaki dosya yükle tıklayarak masa üstündeki reader dosyasını açarak dsoya içindeki (subscriptions) XML dosyasını seçin ve alt kısımda yükle sekemesine tıkladığınızda verileriniz aktarılmış olacaktır. Artık GFC gibi verilerinizi görebileceksiniz.
5. Profil bilgilerini tamamlayın
6. Konum sekmesinin hemen altında blog ekleme bölümünü göreceksiniz tıklayarak kendi blogunuzu ekleyin.
7. Profil bilgileri kısmında Bloglovin kullanıcı adınız görülmektedir. Kullanıcı adınız şuna benzer :
http://bloglovin.com/adnanguney
8. Blogger da en fazla 300 kişiyi takip edebiliyorsunuz. Son değişikliklerden sonra bir değişim olmadı ise.Bloglovinde böyle bir sınır yok.
Kullanımı biraz farklı da olsa biraz kurcaladığınızda basit bir arayüz ile karşılaştığınızı farkedeceksiniz.
9. Home Ana sayfa sekmesine tıkladığınızda sol üstte tümünü okundu olarak işaretleme seçeği bulunmaktadır.
10. Dişli sekmesine tıkladığınızda görsel seçeneklerden beğendinizle özelleştirmeleri kullanın. Sol tarafda haber akışını sağ taraf da da eklediğiniz blog veya siteleri göreceksiniz. Takip ettiğiniz blog yada siyeye tıklayarak haber akışınızda yazıları okuyabilirsiniz.
11. Profil yanında bulunan çan tıbkı Google bildirim çanı gibidir.Gelen bildirimleri size ilettiği gibi haber akışlarınıda görebilirsiniz.
12. Takip etmeniz gereken bir blog varsa profil kısmında blog takibini düzenleye tıklayarak blogları ekleyebilir, gruplama da yapabilirsiniz.
13. Arama kutusuna isim yazarak bir blogu bulabilir, ekleyebilir, listeden çıkarabilirsiniz.
14. Birçok kategoride bloglara tıklayarak kontrol edip listenize ekleme şansıda sunulmakta.
Açıkcası benim hoşuma gitti büyük bir boşluğu dolduracak gibi. Sorularınız varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz.

2 yorum

  1. ilk önce anlatımınız için teşekkürler.
    ben bloğuma yeni yazı yazdığımda neden yeniyazı bloglovinde gözükmüyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Açelya YELDAN
      Hanım merhaba, Bu durum çok doğal.Bloglovin blog verinizi RSS bağlantınızdan alır.Bloglovin sunucusu, Sizin RSS Feed'iniz arası bir iletişim kopukluğudur.Şu anda biliyorsunuz Blogspot uzantılı subdomainler .tr uzantısı olarak başlatıldı.Buda veri akışının bir müddet çalışamayacağı anlamına geliyor.Ancak gecici bir durum bir haftaya kadar herhalde düzelir.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.