Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alexa Com Seo Trafik ve Önemi

Alexa.com, 1996 yılında San Francisco California, şehrinde ABD Merkezli olarak kurulmuş, İnternet Bilgi Sağlayıcısı olarak görev yapan b...

...

Alexa.com, 1996 yılında San Francisco California, şehrinde ABD Merkezli olarak kurulmuş, İnternet Bilgi Sağlayıcısı olarak görev yapan bir İnternet Şirketidir.Dünya genelinde Web ile ilgili bilgi veren bu işletme, Alexa istatistikleri adı altında birçok veriyi “Alexa Toolbar” yazılımı ile sağlar. Alexa ToolBar’ı bilgisayar tarayıcınıza yükleyerek Dünya genelindeki tüm sitelerin tarafik istatistiklerini görerek, siterin değeri hakkında karar verebilirsiniz. Bir siteniz olmayabilir. İnternette sörf yaparken, siteler hakkındaki, bu veriler sitenin Dünya genelindeki güveninirliliğini gösterir. 

Bir sitenin Alexa verileri düşükse bu site en üst seviyede demektir. Kafanız karışmaması için basit bir açılama yapalım. Web de İlk defa bir blog açtınız. Bu blogun Dünya genelinde Alexa trafik başlangıç istatiği yaklaşık 27 milyon dan başlar. Blog yada Site ilerleyen günlerde, yazılarını yazıp, geri bağlantılar ve yorumlar da sağladıkca, belirli bir zaman içerisinde 27 milyondan geriye doğru düşmeye başlar. 

Alexa Toolbar kurulumu

Bu rakamın ilerleyen günlerde düşmesine neden olan birçok etken mevcuttur. Hepsinden önemlisi, yazıların özgün olması, Google kriterlerine uyulması, resim, video gibi görselleri tanımlayan alt etiketlerin yazılarak arama motorlarınca taranarak bir değer niteliği taşıması gibi birçok kurallar mevcuttur.
Blog yazarları için 20 altın kural , isimli yazımda konuyu kısaca anlatmış, blog yazarları arkadaşlara yardımcı olmaya çalışmıştım. Peki Sitesi/Blog’u olmayan normal internet kullanıcıları için ne ifade eder ? Bir web Site/Blog’un Alexa trafik istatistiklerini düşürmek çok kolay bir olay değildir. Bu işlem çalışma potansiyeline göre seneler alabilir.
Bu nedenle İnternette sörf yaparken, baktığınız herhangi bir sitenin Alexa Trafik değerini görerek o sitenin önemi hakkında karar verebilir, güvenli bir şekilde gezebilirsiniz. Çünki o web sitesi o değerlere birçok kurala uyarak gelmiştir. Artık kurumsal bir değer taşımaktadır. Yanlış işlem yapamaz. Tabi verilen bu örnek konu tek Alexa için değil Google arama motorları ve diğer arama motorları içinde aynı özelliği taşır. 

Tabi birde işin diğer bir boyutu vardır. İşin ticari rank kısmı. Dikkat edin Yahoo, Bing, Yandex de bir arama motorudur. Google aramalarda hiç birini görebiliyor musunuz? Hayır göremezsiniz. Anlattığım gibi işin ticari boyutu. Artık bu onların sorunu.Hayat ticari bir yarış zaten. Tabiy ki rakipler olacak ki, tekel oluşmasın. Gelelim Alexa Toolbar konusuna. Ben şahsen devamlı kullanıyor ve herhangi bir yerde internet açtığımda alışkanlık olsa gerek ilk baktığım Alexa Toolbar oluyor. 

Tarayıcıda bu eklentiyi göremedim mi rahatsız oluyorum.Sörf den vaz geçiyorum.Tabi bu benim fikrim.Siz farklı düşünebilirsiniz.Alexa Toolbar’ı bilgisayarınıza yükleyerek, web sitenizin ziyaretci performansını devamlı izleyebilir, ziyaret ettiğiniz siteninde performansını anında izleyebilirsiniz. 

Tool bardaki arama kutusu ve Google arama kutusu ile aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sitelerin PageRank değerlerini ve Alexa sıralamalarını takip edebilirsiniz. Alexa Tool bar kullanmıyorsanız size önereceğim, farklı bir eklenti mevcut. Chrome Web Store giriş yapın ve Alexa Trafik Rank eklentisini yükleyin. 

Eklentiyi açtığınızda email bilgilerinizi giriyorsunuz, sizden kurulum için izin isteyecek kabul etdiğinizde yukarıdaki resimde görülen küçük kutu şeklindeki eklentiyi kurmuş oluyorsunuz. Anlaşılmayan bir konuda yardım alabilirsiniz.Yorumlar bu nedenle vardır.Bazen yazıyorum, yine yazmak istiyorum. Yazdığınız her bir yorum. Ormanda dikilen bir fidan kadar değerlidir.

6 yorum

  1. Konuyu çok güzel özetlemişsiniz. Çok ayrıntılı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurumsal seo, Yorum ve beğeni için teşekkür eder,Sitenizde başarılar dilerim.

      Sil
  2. ekledim teşekkürler.27 milyondan geriye doğru düşme güzel bir durum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuba Tb
      Evet hergün her yeni yazıdan sonra bu rakam geri düşecek.Başarılar.

      Sil
  3. Eline sağlık ağabey çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @meşal medeni: Faydalı olmasına sevindim.Teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.