Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma

Bir önceki yazımızda blogger klasik blog da sidebarda yazıya bağlantı vererek gadget eklemeyi görmüştük. Dinamik bloglarımızda klasi...

...

Sidebar Gadget Bağlantı listesi
Bir önceki yazımızda blogger klasik blog da sidebarda yazıya bağlantı vererek gadget eklemeyi görmüştük. Dinamik bloglarımızda klasik bloglarda yapabildiklerimizi maalesef yapamıyoruz. Önceki yazımı hazırlarken neden dinamik blogda da böyle bir bağlantı olmasın diye düşündüm. Kelimelerden oluşan bağlantılara kategori oluşturabiliyoruz. Ancak belirlediğimiz bir başlığa tıkladığımızda direk o yazımıza farklı bir bağlantı verilemez miydi? Denedik ve olabileceğini gördüm. 

Şimdi dinamik blog sidebar alanında (sağ yada sol köşede) seçeceğimiz bir gadget ile farklı bir bağlantı şeklinin nasıl yapıldığını aşağıda inceleyelim. Örnek;

Şu anda Yazdığım yazının başlığı:

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma

Yazımızın linki:

https://guney59.blogspot.com.tr/2012/10/dinamik-blog-sidebarda-yazya-baglant.html

Uygulanacak bölüm:

YerleşimGadget EkleBağlantı Listesini bulun ve açın.
Yeni Site URL’si yazan kısmayukarıda kırmızı ile belirtiğim yazıyı yapıştırın.

NOT: Unutmayın bu linki tarayıcınızdan kopyalayacaksınız.
Şimdi sıra yukarıdaki linkimize başlık eklemeye geldi. Başlığımız neydi?

Link Başlıgımız:

Dinamik Blog Sidebarda Yazıya bağlantı Vererek Gadget Oluşturma
Yeni site adı yazan yere bu başlığımızı yapıştırıyoruz. Ve son olarakta Bağlantıyı Ekle’ye tıklıyoruz.
Buna benzer istediğiniz kadar bağlantı yapabilirsiniz. Bağlantıların yanındaki oklarla yukarı, aşağıya taşıyabilirsiniz.
Ben başlık olarak “Ayın Konusu'nu” seçtim.
Bu tür işlemleri blogger yazı editörünü kullanarak yaparken zorlanırsınız. Ben Google Drive, Dökümanlar'ı kullanıyorum. Google Drive Dökümanları hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Siz bu işlemleri kendi yazı ve başlığınızda uygulayacaksınız. Yukarıda anlatılanlar sadece size örnek olarak verilmiş olup, yazdığım bir yazı için uyarlanmıştır. Yaptığım çalışma sonucunu aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz.

7 yorum

  1. Merhaba Adnan Bey.Ben gadget tan bir bağlantı listesi yapıp bloga ekliyorum fakat ilk kaydetmeden sonra hiçbir şekiklde düzenleme yapılamıyor.Yani bağlantı listesini düzenlemeye girip bir değişiklik yapsam da yapmasam da "kaydet dediğimde "Lütfen bu form üzerindeki hataları düzeltin." gibi bir uyarı görünüyor.Acaba gadget ile ilgili bir sorun mudur ? Bilginiz var mı bu konuda? Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hakan paçal
      Yukarıdaki açıklamalar ile aşağıda verdiğim açıklamaları lütfen inceleyin.Size birşey ifade ediyormu ? Bana çok şey ifade ediyor.Bu konuda ileri gitmemem için bana açıklayıcı bir neden verirseniz memnun olurum.
      ""Mrb benim sorunum şu gadget ekle'den bağlantı listesi oluşturuyorum buraya kadar herşey normal fakat kaydete tıkladığımda ise Lütfen bu form üzerindeki hataları düzeltin uyarısı alıyorum kaydetmiyor neden olabilir sizce? Bununla ilk defa karşılaştım ve internette hiçbir bilgiye rastlamadım"" Google Plusda yoksunuz ve çevreletrimdede yoksunuz.Hayatınızı bir yok olarak yaşamak istemiyorsanız cevabınızı bekliyorum.

      Sil
    2. Hiç bi şey anlamadım

      Sil
    3. @Hakan paçal
      Bey Reklam Turko ile bir bağlantınız varmı ?
      Bakın aşağıda verdiğim linki kontrol edin.Reklam Turko yazısına bakın.Yazılar nerde ise aynı ve verilen cevaplara karşın verilen bir yorumda yok.Bu bir benzerlik mi? Her iki isimde de benim Google Plus kayıtlarımda ekli kişiler değil.Ancak sorular birbirinin aynısı.çok dikkatimi çekti.Bu siz değilseniz bana ben değilim diye yazın lütfen.O zaman ben diğer kişi ile ilgileneceğim.Bu bir hata ise hatalı bir işlem olduğunu yazın.Bende ilgilenmim.Yada bir yanlışlık olduğunu söyleyin.Verdiğiniz cevaba göre davranış sergilemek zorundayım.

      Sil
    4. http://guney59.blogspot.com/2012/05/blogger-ust-bilgi-header-hatasn-duzelt.html

      Sil
  2. Yok, onunla uzaktan yakından bi alakam yok.Ama size ilk mesajımdan sonra, derse ara verip o sorunla ilgili google da gezerken ismini gördüm Google Groups da..Hatta orda aynı sorunla ilgili bi başkasına yanı vermiş : http://productforums.google.com/forum/#!topic/blogger-tr/FaGXOe5WVJw ... Ben öğrenciyim sadece ders notlarını paylaşmak için blogla ilgileniyorum..Ayrıca fikir ve önerileriniz için blogumu ziyaret etmenizi rica ederim : sauelektrikelektronik.blogspot.com
    Bu arada ilgili sorunun çözümünü de buldum..Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hakan paçal
      Bey verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Diğer arkadaşın blog ve bağlantılarına da ulaştım.Bir benzer yazı diyelim.Blogunuzu inceledim.Ancak menülerde hep dış bağlantı vermissiniz.Bu işlem Google Kriterlerince pek uygun değildir.Menüler iç bağlantılar içindir.Dış bağlantılar yazı içeriklerinde verilir.Bence biran önce düzeltin lütfen.Düzenlemeleri yaptıktan sonra size bu linkler hata olarak gelecek.Tekrar düzenleme yapmanız gerekecek.Ayrıca okuyan bir arkadaşımızssınız ve her zaman yardım alabilirsiniz.Bu tür bağlantıları sidebar da verebilirsiniz.Sorun olmaz.Ancak tanımlayıcı bir başlık eklerseniz okuyucunuz nereye gideceğini bilir.Farklı sorun için görüşmek üzere.Başarılar dilerim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.