Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Tumblr ile blog açmak

Tumblr ile bir blog’um olsun diyorsanız araştırıp yazdığım yazı tam size göre. Tumblr henüz Türkiye'de pek bilenen bir servis değil. ...

...
Tumblr Guney59 Paylaşım blogu
Tumblr ile bir blog’um olsun diyorsanız araştırıp yazdığım yazı tam size göre. Tumblr henüz Türkiye'de pek bilenen bir servis değil. Birçok blog site paylaşımlarında bu ismi görmüş olabilirsiniz. Benimde dikkatimi çekti ve araştırdığımda Twitter, Msn, Likedin türevinde paylaşım ve blog sitesi kurabileceğiniz bir servis hizmeti vermekte. Hatta merakımı dahada ileri götürerek bir blog bile yaptım. Hemen aklınıza şu soru gelebilir. Bu kadar blogla nasıl uğraşırım. Kendi blog'uma tam yazamıyorum. Birde bu blog'umu açıp uğraşayım. Düşünce olarak bende aynı düşüncedeyim ancak blog'unuzun geniş bir alanda okunması ve okuyucu kitlenizi geliştirme amacımız farklı alanlara yönelmelere neden olabiliyor. Diğer konu da Tumblr’de blog yazabildiğiniz gibi, blogunuzuda bir paylaşım iconu ile kendi blogunuzdan yazınızın aynısını gönderme şansınıza sahipsiniz. İşte benimde hoşuma giden tarafı bu oldu. Sizde inceleyerek kendi alanınızı geliştirmek isterseniz Tumblr sitesine giriş yapıyorsunuz. Siteye üyelik işlemlerinizi bitirdiğinizde, artık blog'lamaya başlayabilir veya blog'unuzdaki yazınızı post edebilirsiniz.
Yapılacak işlemler ;
1. Siteye giriş için üyelik işlemleri
2. Blogunuzun “Başlık ismi, sizin belirleyeceğiniz blog URL’si

Resimde blog oluşturma kısmı örnek olarak görülmektedir.
Tumblr blog oluşturma
Blog da öne çıkan temaları inceleyebilir, Görünümü özelleştirebilirsiniz.Varsayılan olarak geri alabilir ve birçok değişiklik yapmanız mümkün. Benim en çok hoşuma giden tarafı size verdiği sürükle bırak ile tarayıcınıza kopyaladığınız kısa yol ile blog'unuzdan yazılarınızın aynısını gönderebilmeniz. Ek bir uğraş gerektirmeyen bu özelliği ile paylaşım yapabiliyorsunuz.
Kumanda panelinden bir görüntü
Tumblr kumanda paneli
Guney59 Paylaşım adı ile açtığım blogumu inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.