Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Kenar çubuğu Dinamik görünüm gadgetinizi yapılandırın

Blogger arama motoru SEO arama tercihleri yazımızda yapılan yeniliklerden bahsetmiş ve yeni modül uygulaması hakkında bilgi vermiştim....

...
Blogger arama motoru SEO arama tercihleri yazımızda yapılan yeniliklerden bahsetmiş ve yeni modül uygulaması hakkında bilgi vermiştim. Yeni uygulamaya paralel olarak eklenen sidebar (kenar çubuğu) Dinamik görünüme geçilmesi üst menü bağlantı ekleme durumunu ortadan kaldırarak blogunuza daha sade bir görünüm sağlamış oldu.

Dinamik blogda sidebar (kenar çubuğu) gadgetleri nasıl ekleyeceğiz görelim.

1. (+1) Gadgeti nasıl eklenir ;

Kumanda paneli ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget ekle tıklayın ⇒ Açılan pencerede ;

+1 düğmesine tıklayın ⇒ Verilen seçeneklerden ;

Seçiminizi belirledikten sonra kaydedin ve mausunuzla istediğiniz konuma sürükleyerek sayfanızı kaydedin.
+1 düğmesi
2. Google + Badge ( Rozet ) gadgeti ekleyin

Kumanda paneli ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget ekle tıklayın ⇒ Açılan pencerede ;
Google + Badge tıklayın ⇒ Google profil hesap id numaranızı bulup kutuya yapıştırın.
Google profil rozeti
Yukarıda resimde gördüğünüz kısımda "Bir Google+Profil veya Sayfa Kimliğini girin" yazan kısma Google profilinizin sonunda yer alan numaralar sizin İD numaranızdır.Bu numarayı kopyalayarak buradaki kutuya yapıştırın. Sürükle taşı işlemi yaparak,

1. maddede anlattığım +1 gadgetinizin altına taşıyın ve sayfayı kaydedin.

3. Kenar çubuğunuza "Bağlantı Listesi" gadgeti ekleyin ;
Kumanda paneli ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget ekle tıklayın ⇒ Açılan pencerede ; "Bağlantı listesi" (+) tıklayın.
Bağlantı listesi
Açılan pencede ;

Başlık : Sizin belirleyeceğiniz bir açıklama

örnek: Site Dünyam

Liste bağlantı sayısı : Belirli bir sayı belirlerseniz, belirlediğiniz miktar kadar görüntülenir. 4 yada 6 başlıkla bağlantı linklerini düzenlemeniz en doğal olanıdır.
Blogger bağlantı listesini yapılandır gadgeti
Sıralama : Alfabetik olarak seçimize bağlı bir kısım.Yazdıklarınızı alfabetik sıraya koyar.

Yeni Site URL'si : Bu kısım işimizin başlangıcı ve kalbi.

Bu yazıya bir örnekle devam edelim ;

Blogumun link adresi : http://guney59.blogspot.com/ (siz kendi blog linklerinizi yazacaksınız.)

Yeni site adı : Guney 59, Blog Adnan veya istediğiniz bir yazı olabilir.

Yukarıdaki Resimde bazı yapılmış örnekler görülmektedir lütfen resmi inceleyiniz.

Guney59 kelimesine tıkladığımızda sizi, üstte verdiğimiz link adresine yönlendirir.

Diğer anlatımla kelimeye link verme de diyebilirsiniz.

Kelimelere (etiketlere) vermiş olduğunuz linklerin sol tarafında Düzenle ve sil yazan bir kutucuk göreceksiniz.Sıralamanızı buradaki oklara tıklayarak aşağı yukarı taşıyarak biçimleyebilirsiniz.

4. Etiketleri Kategori olarak kullanın

Kumanda paneli ⇒ Yerleşim ⇒ Gadget ekle tıklayın ⇒ Açılan pencerede ;
Etiketlere (+) tıklayın.
Etiketleri yapılandır başlığında Seçilen etiketleri işaretleyin.

Düzenleye tıklayın, açılan pencede kategori olarak kullanmak istediğiniz kelime öbeklerini seçin. Hepsini seçerseniz etiket bulutu oluşturmuş olursunuz.Yazılarınıza verdiğiniz bağlantı etiketleri seçtiğinizde kategori yapmış olursunuz.Daha detaylı bilgi için Dinamik blogda kategori uygulaması başlıklı yazımı inceleyebilirsiniz. En azından size bir fikir verecektir.

Yapacağınız işlemler aşağıda resimde vermiş olduğum örnek gibi olmalı
Düzenle kısmına tıkladığınızda resimde gördüğünüz bir yapılanma çıkacaktır.
Etiket seçimi
Açıklama :

Etiket adı : Blog sitesi kurulumu vs. gibi

Yazdığınız birçok yazıyı belirli kategoride toplamak istediğinizde yazınıza verdiğiniz etiketten ibarettir. Yazılarımın etiket kısmına ben "Blog sitesi kurulumu" adında bir etiket yazdım. Bunun anlamını şu şekilde açıklayabiliriz. Blog sitesi kurulu adı altında yazdığım her yazı etiketinde aynı etikette (kategori) yazılarım toplanmış oluyor.Bu etikete tıkladığınızda kaç adet yazım varsa aynı etiket altında toplandığından sayfada etiket adını verdiğim yazılarım görüntüleniyor. Yazdıklarım biraz kafanızı karıştırabilir.Uygulamayı yaptığınızda biraz üzerinde denemeler yaparak çok daha net bir şekilde anlayacağınız basit bir konu aslında.Konuyu uygulayarak deneyerek yapmak çok önemlidir.Bir işlemi yaptıktan sonra bırakmayın.Yaptığınız uygulama üzerinde oynayın. 5 dakika sonra konunun çok basit olduğunu sizde göreceksiniz.

Yazı hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak belirtirseniz memnun olurum.Yardıma ihtiyac duyarsanız soru sormaktan çekinmeyin. Türkiye saati ile sabah 05,00'e kadar her türlü sorunuza hemen cevap verilecektir. Kolay gelsin diyor, yeni yorumlarınızı bekliyorum.

20 yorum

  1. yukarıdaki düzenle butununa tıkladığımda aşağıdaki gibi bir şey cıkmadı.Gösterilecek etiketleri seçme başlığı altında Toplam 0 etiketten 0 tanesi seçildi böyle birşey geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil keskin, Bey merhaba
      Yukarıda anlatım iki tür kategoriyi kapsıyor.Biri etiketlerinizden kategori oluşturma.Diğeri de sizin yapmanız gereken ve elle yapılandıracağınız kategori.
      Siz eklenmiş olna etiketler kısmındaki etiketleri soruyorsunuz.Herhalde yanlış anlamadım. Sıfır ketegori yazmasının nedeni etiketlerin yanındaki sekmeyi siz seçeceksiniz.Tabi birçok etiket olduğundan hangi etiketler üzerinde çalışacağınızı belirlemeniz gerekeiyor.Tüm seçimi ne kadar etiket varsa seçilmesini sağlar.Bu pek tercih sebeb değildir.Etiketlerde seçim yapmazsanız sıfır seçildi olarak görülür.En son yazdığım yazımda bu konuyu farklı ve tek konu olarak ele aldım.Buradaki yazımda birkaç konu birden anlatılıyor.Arzu ederseniz yeni yazımı bir inceleyin lütfen.Sizin blogunuzda çok raht şekilde uygulayabileceksiniz.Link bu bakın lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-kenar-cubugunda-kategori.html

      Sil
  2. fullguzelsozler.blogspot.com bakın bu blog bi abimin burdaki hem sağdaki bağlantılar hemde soldaki bağlantılar cok güzel benim yapmak istediğim de böyle birşey nasıl yazılar yazarsam alt alta bu blogdaki gibi olmasını istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil keskin Bey
      Sol tarafda olan etiketler popüler yayınlar adı altında sergilenir.Gadget adını arkadaşımız "çok tıklananlar" olarak değişmiş. Gadgetlerden popüler yayınları seçin aktif duruma getirin.Başlığa istediğinizi yazabilirsiniz.Sağ tarafdaki de biraz önce yazınıza verdiğim cevapta yazılı ve o görünüm de aynıdır.Bir üst yazıda verdiğim linki incelediğinizde göreceksiniz.Klasik blogumunda da kullanıyorum. Birde örnekteki arkadaş blogunun temasını değişmiş.farklı bir görsellik verebilir.Ancak siz önce belli bir süre Blogger şablonu üzerinde çalışmalarınızı tamamlayın.İlerleyen zamanda tema değişimi yapabilirsiniz.Etiketler zaten alt alta sıralanız.Bakın klasik blogum.http://adnanguney.blogspot.com/

      Sil
  3. tamam adnan bey hata yaparak herseyi silmiştim tekrar düzenledim istediğimi gerceklestriyorum 2 sorun kaldı 1.si daha önceki bağlantıların linklerini alarak istediğimi yapıorum..2.si eskii o rahatsız olduğum bağantıları oradan kaybetmek istiyorum tşk ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil keskin
      Bey; Tekrar yaptığınıza sevindim.
      1. Hazırlatığınız link kalıbına etiketi koyuyorsunuz.Hangi yazınızın o etiketi tıklandığında görülmesi gerektiğini seçmeniz yeterli
      2.Diğer etiketlere kafanızı takmayın.Çok önemli değil.Hatta bazen faydası bile olabiliyor.Aramalarda bir virgül daha okuyucu getirebiliyor.Bende de işe yaramayan olarak görülen binlerce etiket var.Yalnız etiketlerden gelen birçok okuyucu olduğundan bende silmiyorum. O konu hakkında yazı yazmadım ama yazsam iyi olacak.Silmek istediğiniz etiketleri seçip sil ile devam ediyorsunuz.Ancak iki türlü kullanımı olduğundan şu anda bence o kısımları ellemeyin.Yeterki bi,rtek o olsun hepsini tek tıkla silersiniz.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim adnan bey..görüşmek üzere

      Sil
    3. halil keskin
      Bey bende teşekkür ederim.Görüşmek üzere, kolay gelsin.

      Sil
  4. merhaba adnan bey..yine ben..şimdiki sorunum...bloğuma nasıl kısa yoldan üye bulurum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey; Merhaba, Blogunuza üye çekmenin en güzel yolu içeriklerinizi en yakın arkadaşlarınızla pylaşmakla başlayabilirsiniz.İlgi çeken içeriklerini email yolu ile onları bunaltmadan gönderin.Sosyal paylaşım sitelerinde yazılarınızı gönderin.Aynı işlemi ordan da arkadaşlarınıza gönderin.Birde biliyorsunuz blog da üyelik sistemi yoktur.İzleyiciler ve Google + ve badgeler vardır.Bu gadgetlere okuyucular katılır.Diğer bir anlamda üye olmuş olur.Yazılarınız kısa zamanda okuyucu çeker merak etmeyin.Üye olmasalarda mutlaka izlerler.Bu işlemi sorun olarak görmeyin.Önemli olan yazılarınızın okunurluğu, ve google istatikleridir.Buradaki tarafik yükseliyorsa yeterli gelecektir.

      Sil
  5. tamam sağolun adnan bey..görüşmek üzre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey; Değerli yorumleriniz için bende teşekkür ederim.Sizlerin yazdıkları yorumlar bile insanlara yol gösteren içerik konumundadır ve benim için çok önemlidir.Birçok arkadaşımız yorum ve cevaplardan birçok konuyu anlayarak faydalanabilir.Görüşmek üzere.

      Sil
  6. peki adnan bey bu AdSense ne demek oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Bey Google Adsense, Google reklam birimidir.Bloglarda ki reklamları yöneten site. Site yalnız bir ticari kuruluştur.Reklamlardan tıklama başına para kazanırız.Ancak biz tıklamıyoruz.Biz tıklarsak ihlal sayılıyor ve birdaha Adsenseyi kullanamıyorsunuz.Verdiğim linki bir inceleyin lütfen.Görüşmek üzere.
      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blogger-adsense-hesabn-aktiflestirme.html

      http://guney59.blogspot.com/2013/02/blog-adsense-hesap-onay-hatalar.html

      http://guney59.blogspot.com/2012/09/google-adsense-site-nasl-eklenir.html

      Sil
    2. peki adnan bey bu adsensede bizim herhangi bir ekonomik yönden zararımız olurmu

      Sil
    3. @halil keskin
      Bey Asense reklam tıklamalarından bize para veriyor.Tabi biz tıklamıyoruz kuralları var.Sizden bir ücret çıkmıyor.Sadece kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekli. Hepsi bu kadar.

      Sil
  7. teşekkürler.görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halil keskin
      Ben teşekkür ederim.Görüşmek üzere kolay gelsin..

      Sil
  8. güzel paylaşım elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @guzelsozler; Merhaba, yazı hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.