Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Silinen sayfalarınızı google aramalarından kaldırın

Google Web Yönetici Araçları resim kaynak bilgisi Blog kullanıcılarının yaptığı en büyük hatalardan biride, daha önceden yazdığı yazı...

...
Google Web Yönetici Araçları resim kaynak bilgisi
Blog kullanıcılarının yaptığı en büyük hatalardan biride, daha önceden yazdığı yazılarını blog'undan kaldırmasıdır. Bu hatayı bende ilk bloga başladığım zamanlarda yaptım. Büyük hata. Bilgimiz yoktu ilk başlangıc dı. Ancak dünyanın sonu değildi. Sonuç olarak hataları düzelterek gerçekler bulunacagına göre bu işlem de blog'culuğun bir başlangıcı sayılırdı.

Blog'larınız da yazdığınız yazılarınızı kaldırmak için birçok neden olabilir. Yazılarınız güncelliğini kaybetmiş olabilir, yazı linkleriniz de yanlışlık yada bilgi verdiğiniz konu hakkındaki site kaldırılmış olabilir. Şu anda blogger’un devreye aldığı “Arama tercihleri” böyle bir hatayı da önlemiş bulunmakta. Arama esnasında açılmayan 404 linkleriniz yeni uygulama ile düzene gireceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Hatalı link ve sayfa bulunamadı 404 hataları
Arama tercihleri hatalı URL bildirim resmi

Nedeni ne olursa olsun eski yazılarınızı kesinlikle silmemelisiniz. Google’un Dünya üzerinde büyük bir sektör olduğunu biliyoruz. Düşünün! Google’un bu sektöründe çalışan bir elamansınız. Ve size verilen işte devamlı yada kısmi hata yapıyorsunuz. İşvereniniz olarak Google ve sizin iş kariyeliniz ne durumda olurdu. 

Bence düşünülmesi bile korkunç bir duygu. Konuyu böyle düşündüğünüzde işvereninizin iyi durumda olması sizin de verimli bir personel olmanız başarı adımlarınızın hızla gelişmesine ve üst noktalara kadar çıkmanıza neden olacaktır. 

Konuyu biraz daha genişletecek olursak google ürününü ücretsiz kullanıyoruz. Ancak bizlere de düşen büyük görevler var. Bu görevleri yerine getirmek için önce okuyarak bilinmeyenleri öğrenmek anlamak ve uygulamamız gerekmektedir. İşte konuya bu açıdan baktığınızda yukarıda yazılanların ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış olacaksınız. 

Blog yazılarınızı silmeyin üzerinde değişiklik yapabilirsiniz:

Yazınız eskidi, yada link hatası var düzeltme yaparak güncel hale getirebilirsiniz. Hatta silme gerekliliği duyduğunuz bir yazıyı google’dan kaldırabilirsiniz. Google bu tür konular içinde bizlere yol gösterecek bir uygulama sunmakta.

Blog'unuzda silinen bir yazınızı Google’dan Kaldırmak :

Blog'unuzda sildiğiniz yazıyı Google’a bildirimde bulunarak indeksleri kaldırabilirsiniz. Bu yapılan işlem hem sizin hemde arama motoru devi Google için uygun olan davranış biçimidir.
Şimdi neler yapabiliriz bu adımları görelim.
1. Adım : Google web Yönetici Merkezi’ne hesabınızla giriş yapın. Birden fazla siteniz varsa uygulama yapacağınız sitenize giriş yapın.
Web Yönetici AraçlarıGoogle diziniURL’leri kaldır sekmesini tıklatın. Yeni bir kaldırma isteği oluştur (Geçici olarak gizle) → butonuna tıklayın → kaldırmak istediğiniz sayfa linkini yazın. İki seçenek göreceksiniz. Sadece sayffa bağlantı URL kaldırmak için ilk seçenek, Sayfaya bağlantı veren tüm URL linklerini de kaldırmak için ikinci seçeneği seçin ve Devam butonuna tıklayın. 
Google dizini → URL’leri kaldır sekmesini tıklatın

2. Adım : Yeni açılan sayfada nasıl bir işlem yapmak istediğinizi soran bir bilgi gelecektir. Burada, Sayfayı arama sonuçlarından ve önbellekten kaldır, İstek gönder sekmesine tıklayın.

Hatalı ve istemediğiniz liklerin kaldırılma işlem bu kadar. Kaldırma işleminiz işleme alındı yazısını göreceksiniz. Artık URL’lerin kaldırılmasını bekleyeceğiz. Zaman zamanda bu alanı kontrol ederek son durumunuzu denetleyebilirsiniz. Bloga yeni başlamış insanlara bildiklerimizi aktarmak onlarında bir yerlere gelmesini sağlamak güzel duygular.

Sizler de mutlaka aklınıza gelmeyen ama bir yerde okuduğunuzda hemen kaleme alabileceğiniz binlerce konunun olduğunu unutmayın. Bir gerçek daha var blogcular pek yapmazlar ancak backlink olaylarından faydalanmak istiyorsanız güvendiğiniz blog''ların bağlantı linklerini blog'larınızda paylaşın. Unutmayın birileri de sizin blog linkinizi paylaşabilir. 

Ben blogumu guney59 paylaşım adı ile bu temel üzerine kurdum. Sizin de mutlaka bir temel kurgunuz ve konunuz olması gerekir. Blog' da başarının birinci temeli de budur. Yazılardan alıntı yada kopya yapacaklar için mutlaka aldığınız siteye yazının bağlantı linkini verin. Bu blogunuz için SEO faydası sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.