Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blog Bizi Takip Edin Eklentisi

Klasik ve Dinamik blogunuzda “ Bizi Takip Et ” Fallow Us İconlarının her yazınızın altında görülmesi, blogcuların çok arzu ettiği bir u...

...
AddThis Bizi Takip Edin Uygulaması
Klasik ve Dinamik blogunuzda “Bizi Takip Et” Fallow Us İconlarının her yazınızın altında görülmesi, blogcuların çok arzu ettiği bir uygulamadır.AddThis’den alacağımız küçük bir kod ile, Çok basit bir şekilde uygulamayı bloglarınıza ekleyebilirsiniz. Dinamik bloglarda bu tür uygulamalara izin verilmedini biliyoruz.Ancak biz biraz değişiklik yaparak bu kodları ekleyeceğiz. Bu kodları Gadget ve Blog şablonunuzu kullanmadan nasıl ekleyeceğiz ? Merak ettiğinizi kesin biliyorum !Blogger bloglarınıza AddThis Sosyal paylaşım Gadgetini nasıl ekleyeceğinizi bir önceki yazımda anlatmıştım. Şimdi sıkı durun !Yukarıdaki resime baktığınızda, yazılarınızın altında Bizi Takip Et Butonları ile “İmzanız” görülecektir.
 Blog yazılarınızın altında imzanızın görülmesini istemiyorsanız, bu kısmı atlayın. Yazılarınızın altında İmzanızın görülmesini istiyorsanız ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz.Tüm yazılarınızda otomatikman bu eklentinin çıkması için yapılacak işlemler nelerdir ? AddThis den alacağınız bu kodu nasıl eklememiz gerektiğini inceleyelim.
Yapılacak işlemler nelerdir :

1.AddThis Sosyal paylaşım sitesine giriş yapıyorsunuz.
2.Hemen üst kısımdan üyelik işlemlerinizi tamamlıyorsunuz.
3.Buradan kodumuzu alacağımız kısma giriyoruz
4.Sol taraf da Stil sekmesini açın ve icon boyutlarından beğendinizi seçin
5.Başlık kısmındaki Follw Us yazısınız değiştirin “Bizi Takip Et” yazın.farklı bir yazıda yazabilirsiniz.
6.Hemen alt kısımdaki düğmelere kendi Blog'unuzun Sosyal Paylaşım “URL” nizi yazın.Siz yazdıkca sağ tarafda önizlemede görebilirsiniz.Düğmelere tılayarak test edin.
7.Tüm işlemleri yaptıysanız “Sitenize ekleyin” yazısının altında bulunan kodu kopyalayın

AddThis Bizi Takip Et Ayarları
8.Dinamik Blogunuzun yönetim paneline giriş yapın. Blogunuzu seçin.
9.Ayarlar ⇒ Yayınlar ve Yorumlar tıklayın
10.Hemen üstten 2. sradaki kayıt şablonunu açın. Kodumuzu yapıştırmadan önce
verdiğim HTML kodu ile yaklaşık 5 tane alt alta kopya yapın.
<br>  bu kodu kopyalayın ve alt alta 5 ad yapıştırın.
<br> kodu yazı yazdığınız panelde ekleyeceğiniz kodun bir alt satıra kaymasını sağlar.Bu mesafeyi istediğiniz kdar kod ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
11.AddThis’den  aldığımız kodu ( <br> ) etiketinizin altına yapıştırın.
12.Yazınız da imzanızın görülmesini istiyorsanız, yukarıdaki bağlantıdan imza nasıl oluşturulur inceleyin.İmzanız hazır ise devam ediyoruz.
13. 9. sıradaki <br> kodumuzdan,daha önce yapıştırdığımız kodun altınagelecek şekilde, bir tane bu kısma koyarak, imzamızı kodun altına yapıştırıyoruz.Blogumuzu kaydediyoruz.
Blogger Yönetim Paneli Dashboart
14.Ayrıca Blogunuz İstatistiki bilgilerini alabilirsiniz.
Artık Ana Sayfanızı görüntülediğinizde AddThis Sosyal Paylaşım İconlarını görebileceksiniz.
Blogunuza Paylaşım Butonlarını Gadget olarak eklemeyi okudunuz.Bir problem yaşarsanız yorum yazmaktan çekinmeyin.
Konu hakkında farklı düşüncelerinizi paylaşın. Nasıl bu paylaşımı sevdiniz mi ?
Sevginin ifadesi "Yorumlarla" bütünleşir....
Sizde farklı uygulamaları bizle paylaşabilirsiniz.

22 yorum

  1. Adnan bey merhaba nasılsınız? Sayenizde çok şey öğrendiğime inanıyorum kısa zamanda blogculuk hakkında.Verdiğiniz talimatları aynen uyguladım fakat facebook google vb takip et sembollerine tıkladığımda sayfaya ulaşılamıyor uyarısıile karşılaşıyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Teşekkür ederim.Öncelikle blog genişlik ayarlarınızın uygun olması gerekir.Özelleştir sekmesinden genişlik ayarlarını yapın.Google Profilinizi kontrol edin eksik bir yazım hatası var mı bakın ? E-mail bilgilerinizi Google Plus da kontrol edin.Hepsinin uyum içinde ve doğru olması lazım.Google Follow gadgetini eklediğinizde anlattıklarımı yaptığınızda çıkacaktır.Facebook kodunu gadget açıkken ne olduğunu görmek için herhangi bir sekmeye bakmadan kaydedin.facebook sayfasıda görülecektir.

      Sil
  2. teşekkürler adnan hocam sayenizde hem bilgilerimi güncellemiş oldum hem de sorunumu çözdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey şimdi çalışıyormu ? Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
    2. evet sorunsuz bir şekilde hem de :)iyi ki varsınız hocam

      Sil
    3. @halis demirci
      Bey teşekkür ederim.AdThis normal çalışmaya başladımı ? Başladı ise sorun yok demektir.Diğer konulara devam edebilirsiniz.Kolay gelsin.

      Sil
    4. evet hocam adthis te sorun yok sayenizde.

      Sil
    5. Hocam Google AdSense'e başvurdum ancak ca-pub-4814779541173044 yayıncı kimliğiyle ilişkili olan hesap onaylanmadı cevabını aldım ne yapmamı önerirsiniz.

      Sil
    6. @halis demirci
      Bey bu konuya sevindim.Yazı yazıyorum bir ara bakacağım.Yinede kontrol edin çalışmayan bağlantı olmasın.

      Sil
    7. @halis demirci
      Bey, Yayıncı kimliğini vermiş.Sadece kodu tam ekleyediniz zannedersem. Aynı kodu alırken Google Translate açıksa Orj şekline alın.Ondan sonra kodu alarak deneyin.Kesin onaylayacaktır.Kodu aldıktan sonra o sayfanın altında test bölümü vardır.Kodu ekleyip kayıttan sonra test edin yeşil bir onay yazısı çıkacaktır.Şu linki inceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/2012/04/google-analytics-hesab-blogda-nasl.html

      Sil
    8. Hocam adense hesabı konusunda ne yapacağımı tam olarak anlayamadım biraz daha netleştirme imkanınız var mıydı acaba?

      Sil
    9. @halis demirci
      Bey, Adsense yapılandırmanız için aşağıdaki linkte hepsi mevcuttur.Nasıl kuracaksınız, videolarla da anlatımla desteklenmiştir.İnceleyin lütfen.
      http://guney59.blogspot.com/search/label/Adsense?max?results=10

      Sil
    10. Hocam bu hesabın onaylanmaması içerikle mi ilgilidir nedir sebebi?Bir şey mi eksik acaba?

      Sil
    11. @halis demirci
      Bey, konu hakkında bilgi geçerseniz tam cevap vermeye çalışırım.Size bir yazımı geldi ? Sorun nedir ?

      Sil
    12. Hocam;hala google addense ca-pub-4814779541173044 yayıncı kimliğiyle ilişkili olan hesap onaylanmadı.diye yanıt veriyor.Verdiğiniz adreslere girdim izleme kodunu sayfama ekledim şu an sayfam izleniyor onda da sıkıntı yok nerde var çözemedim.Lütfen yardım edin hocam bir de siz bakın.

      Sil
    13. @halis demirci
      Halis bey kodları yanlış koymussunuz.Hiç alakası olmayan başlık kısmında.Yazıyı incelerseniz orda nereye koyulacağı anlatılmakta.head başlık kodu değil head kapanış kodu olmalıydı.Adsense ve Google analistik kodları farklıdır.Biri üst kısımda adsense meta etiketi, diğeri de alt kısımda olması lazımdı.Bakacağım şimdi.

      Sil
    14. Anladım hocam peki şu anda addense'e girmeye çalıştığımda;Hesap Etkin Değil
      Bu login için bir AdSense hesabı mevcut değil. Başvurunuz henüz inceleme aşamasında. Başvuru tarihinizden sonraki bir hafta içinde başvurunuzu inceleyeceğiz ve size bir e-posta göndereceğiz. AdSense’e katılmaya hak kazandığınızda hesabınıza giriş yapabilecek ve programı kullanmaya başlayabileceksiniz. cevabı karşıma çıkıyor.1 günden beri

      Sil
    15. @halis demirci
      Bey, sohbette görüştüğümüz gibi URL hatası olduğundan Login değil yazısı var giriş hatası.Onay içinde beklemniz gerekecek.Şu anda blogunuzda inceleme yapıyorum.Görüşmek üzere.

      Sil
  3. Hocam merhaba iyisiniz inşallah öncelikle güzel bilgileriniz sayesinde iyi bir blogcu olma yolunda emeklemeye başladığıma inanıyorum.Size bir sorum aslında bir ricam olcaktı sitemde hala eksik bir şey var mı hocam ?http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/#axzz2R1ZVpy1b

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @halis demirci
      Bey teşekkür ederim.Emeklemek tecrübe edinmek ile kardeş sayılırlar.:))
      Sitede eksik bitmez halis bey. Şu anda çıkmak zorundayım.22,30 da döneceğim.Sitenize bakacağım.Ben çoktan birçok şeyleri yapacağım ama sizin konuya tam hakim olmanız için yapmıyorum.Ancak uzun bir zaman bayağı uğraştınız.İstediğim de buydu.Neyin nerde olduğunu artık biliyorsunuz.Eksikleri yapacağım ve size madde madde açıklama göndereceğim.Sizden istediğim yaptıkları kontrol ederek kendi hatalarınızla özdeşletmeniz. Aradaki farkı daha iyi kavrayacaksınız eminim.Bu çalışma sizi daha ileriye götüreceğine de eminim.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. Teşekkür ederim hocam gerçekten kendime göre kısa zamanda çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim.Sizden gelecek her bilgiye açığız ve sizi can kulağıyla dinliyoruz sayın hocam sitemizde elbet eksikler olucaktır dediğiniz gibi eksik bitmiyor bunu da sayenizde atlatacağız inş hocam sizi bulmamda bana yardımcı olan google' a da teşekkürlerimi sunuyorum..

      Sil
    3. @halis demirci
      Bey merhaba;Evet çok hızlı bir şekilde ilerliyorsunuz.Herşeyin başı okumak, araştırmak ve uygulamaktan başlıyor.En yöntemi bende uyguluyorum.Deperli yorum ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim.Google insanları bir araya getiren görülmeyen ama gücünü hep iyi tarafda harcayan biri.Google' çok şey borçluyuz.Bnede şükranlarımı sunuyorum.Tekrar görüşmek üzere.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.