Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bir Efsanenin Sonu: Son Jaguar F-Type Banttan İndirildi

Jaguar'ın son yıllardaki en başarılı modelleri arasında yer alan F-Type'ın üretimi resmen sona erdi. Bazı otomobil serilerinin değe...

...



Jaguar'ın son yıllardaki en başarılı modelleri arasında yer alan F-Type'ın üretimi resmen sona erdi.

Bazı otomobil serilerinin değeri, üretimleri sona erdikten ancak yıllar sonra anlaşılabiliyor. Bu modellerden biri de Jaguar F-Type. 2022 yılında 75 Special Edition ile birlikte bu serinin sona erdirileceği açıklanmıştı ve en son Jaguar F-Type banttan indirildi. 

Son F-Type, yerini aldığı bir diğer ikonik seri olan E-Type'a da bir saygı duruşu olacak şekilde özel yeşil boyası ve özel yapım deri iç tasarıma sahip. Dış kaplamalarda kullanılan Giola Yeşili ve siyah detaylar 1974 yılında üretilen son E-Type'da da kullanılmıştı. 


5.0 litrelik V-8 motora da veda

Son F-Type'ın banttan indirilmesi ile birlikte Jaguar'ın ikonikleşmiş 5.0 litrelik V-8 motoru da üretimden kalkmış oldu. Bu modelde kullanılan motor 444 beygir güç üretiyor olsa da daha kuvvetli olan SVR versiyonun ürettiği güç 575 beygire kadar çıkıyordu. Jaguar elektrikli modellere geçiş yaparken firmanın ilk elektrikli modeli de 2025'te gelecek. Bu esnada ise içten yanmalı motorlara veda edeceğiz. 

Jaguar, duygusal değeri de oldukça yüksek olan bu modeli satışa çıkarmayacak, onun yerine Daimler ve Jaguar üretimi nadir modellerin yer aldığı Jaguar Daimler Heritage Trust'a bağışlayacak. 1983'te kurulan müzede 1800'lerden bu yana üretilen efsane modeller de yer alıyor. 

Jaguar bugüne kadarki 10 yıllık süreçte F-Type serisi altında 87 bin 731 adet araç sattı. 

Kaynak: https://www.motor1.com/news/723388/last-jaguar-f-type/
 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.