Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 11 Varsayılan Tarayıcı Değişikliği Kolaylaşıyor

Yoğun kullanıcı tepkisi, Microsoft’un Windows 11 tarayıcı değişikliği konusunda geri adım atmasını sağladı. Microsoft , Windows 11 ’deki var...

...

Yoğun kullanıcı tepkisi, Microsoft’un Windows 11 tarayıcı değişikliği konusunda geri adım atmasını sağladı.

Microsoft, Windows 11’deki varsayılan tarayıcı seçim sürecini değiştirdiğinde birçok tepki toplamıştı. Windows 11 kullanıcıları, tek bir tıklamayla değiştirmek yerine HTM, HTML, PDF, XHTML, FTP, HTTP ve HTTPS gibi formatlar için ayrı ayrı değişim yapmak zorunda kalıyordu. Neyse ki şirketin Windows 11 Insider Preview Build 22509 ile birlikte rotayı tersine çevirdiği keşfedildi.


Yeni önizleme yapısında Microsoft, kullanıcıların tek bir düğme tıklamasıyla varsayılan bir tarayıcı ayarlamasına olanak tanıyan Windows 10 stiline geri döndü.


Bu iyi bir haber zira birçok standart kullanıcı Windows’un her bölümüne hakim değil ve varsayılan uygulamaların değişikliğinde zorlanabiliyor.


Tahmin edilebileceği gibi, Redmond devi Windows 11’i yüklerken Edge tarayıcısını varsayılan olarak ayarlıyor. Ancak birçok kullanıcı Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi tercih ettikleri tarayıcıya kolaylıkla geçiş yapmak istiyor. Microsoft’un Windows 11 ile işleri zorlaştırması ise doğal olarak tepki çekmişti.

Microsoft, The Verge‘e yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Çarşamba günü Dev Channel’da yayınlanan Windows 11 Insider Preview Build 22509’da, bir Windows Insider’ın ‘varsayılan tarayıcıyı’ kaydolan uygulamalara ayarlama yeteneğini kolaylaştırdık. Windows Insider Programı aracılığıyla müşteri geri bildirimlerine ve testlerine dayalı olarak yeni şeyler denediğimizi görmeye devam edeceksiniz.“


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.