Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 11 çıktı! Hemen indirin!

  Bugün tam altı yıl aradan sonra yayınlanacak yeni Windows 11 işletim sistemine ücretsiz geçiş nasıl yapılır? Microsoft, 6 yıl sonra Windo...

...

 Bugün tam altı yıl aradan sonra yayınlanacak yeni Windows 11 işletim sistemine ücretsiz geçiş nasıl yapılır?

Microsoft, 6 yıl sonra Windows 11 işletim sistemini uyumlu bilgisayar kullanıcıları için sunuyor. Peki Windows 11 işletim sistemine nasıl geçilir ve ücretsiz yükseltme yapılır?

Windows 11 ücretsiz yükseltme nasıl yapılır?

Bugün, hem Windows 11 önceden yüklenmiş yeni cihazlar hem de uygun Windows 10 cihazlar için Windows 11 yükseltme dönemi başlıyor.

Windows 10 özellik güncellemelerinde yapılan gibi Windows 11’i sunarken ölçülü ve aşamalı bir süreç uygulanacak. Yükseltme ilk olarak uygun yeni cihazlara sunmaya başlanacak. Ardından, önceki sürümlerde olduğu gibi, Windows 11’in Windows Update aracılığıyla sunulma hızını belirlemek için cihaz sağlığı verilerini ve diğer veriler ışığında yol haritası belirlenecek.


Zaman içinde donanım uygunluğu, güvenilirlik ölçümleri ve yükseltme deneyimini etkileyen diğer faktörlere dayalı olarak Windows 11, mevcut cihazlar için kullanılabilir hale getirilecek. Yükseltmeye uygun bir Windows 10 bilgisayarınız varsa, Windows Update, kullanıma sunulduğunda Windows Update Ayarları sayfası aracılığıyla sizi bilgilendirecek. Tüm uygun Windows 10 cihazlarına 2022’nin ortalarına kadar Windows 11’e yükseltme teklif edilmesi bekleniyor.

Bugünden itibaren, Windows 11 Home ve Pro sürümleri için 24 aylık bir iletim döngüsü başlatılacak.

Bugün Windows 10 kullanıyorsanız, PC Health Check uygulamasını kullanarak cihazınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ardından Windows Update ayarlarını (Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update) açıp Güncellemeleri kontrol et diyerek Windows 11 yükseltmesinin belirli cihazınız için hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Cihazınız uygunsa ve yükseltme hazırsa, indirme ve yükleme seçeneği görüntülenecek.

Windows Update dışında Windows 11 ISO dosyası indirme işlemini ve yükleme medyası oluşturmayı, buradan indirip gerekli yönergelerle birlikte bilgisayarınıza sıfır kurulum yapabilirsiniz.
Kaynakhttps://shiftdelete.net/windows-10dan-windows-11e-ucretsiz-gecis-nasil-yapilir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.