Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Güncelleştirmelerini el ile indirme ve yükleme

  Microsoft, Windows 10 için yeni bir toplu güncelleştirme yayımladığında, Windows Update sunucularında görünür. Son kullanıcılar için bilgi...

...

 

Microsoft, Windows 10 için yeni bir toplu güncelleştirme yayımladığında, Windows Update sunucularında görünür. Son kullanıcılar için bilgisayarları, güncellenmiş internet bant genişliği kullanarak, güncellemeleri bu sunuculardan otomatik olarak alır.

Birden fazla bilgisayarınız varsa ve zamanınızı ve bant genişliğinizi kaybetmek istemiyorsanız, güncellemenin hepsini elle indirip yükleyebilirsiniz.

Ayrıca, doğrudan veya her zaman İnternet’e bağlı olmayan bir cihazı güncellemeniz gerektiğinde bu yararlı olabilir. Bir çevrimdışı bilgisayar, bir proxy sunucusunun arkasındaki bir bilgisayar veya sanal bir makine olabilir.

Microsoft, işletim sisteminin kararlılığını ve işlevselliğini iyileştirmek için hataları ve güvenlik açıklarını gidermek için düzenli olarak Windows 10 güncellemelerini yayınlamaktadır. Microsoft, farklı bölgelerde birkaç güncelleme sunucusu kullanıyor. Bu nedenle, bazen belirli zaman dilimlerinde belirli ülkeler ve diller için güncellemeler görünmemektedir. Böyle bir durumda, güncellemeleri manuel olarak indirip yüklemek isteyebilirsiniz.

Windows Update güncelleme yeniden dağıtım için birincil hizmettir, güncelleme paketlerini barındıran özel bir web sitesi var. “Microsoft Update Kataloğu” olarak adlandırılır. Güncelleme paketlerini elle almak yararlıdır. Microsoft tarafından yapılan bazı son değişikliklerden sonra, herhangi bir modern tarayıcı ile kullanılabilir.

Not: Bazı güncelleme paketleri Microsoft Update Kataloğu’nda özel olarak yayınlanmış olabilir. Genellikle, bu tür düzeltmeler, kullanıcıların seçtiği küçük bir grubu etkiler. Bu nedenle, tüketicilerin çoğunun bunları indirip yüklemelerine gerek yoktur.

Windows 10 güncellemelerini manuel olarak indirmek ve yüklemek için aşağıdakileri yapın.

Windows 10 Güncelleştirmelerini el ile indirme ve yükleme

Açın “Microsoft Update Kataloğu” tarayıcınızla web sitesi.
Arama kutusundaki güncellemenin KB numarasını girerek bir arama yapın.

ÖrneğinKB5005611


Windows 10 32 bit ve 64 bit sürüm bağlantılarının yanındaki “Yükle” düğmesine tıklayın.

Bir sonraki sayfada görünen bağlantıyı kullanarak güncellemeyi indirin.

Güncelleştirme paketi dosyası MSU veya CAB biçiminde olabilir. Çoğu zaman, MSU paketleri ile ilgileneceksiniz.

Detaylı bilgiler için okumaya devam edin:

Microsoft'un Kataloğu Güncelle kullanıcıların Windows 10 için tek tek güncelleştirmeleri veya toplu güncelleştirmeleri el ile karşıdan yüklemelerine olanak tanır. 

Toplu bir güncelleştirmeyi karşıdan yüklemeden önce, bilgisayarınızda nelerin yüklü olduğunu bulmanız gerekir. 

Örneğin, Windows 10 Creators Update uygulamasının yeni bir yüklemesini gerçekleştirirseniz, yüklü sürüm 15063.0'olduğunu düşünelim. Yakın zamanda güncellenen bir sistemde bu yazıdan itibaren 15063.413 görüntülenecektir. 

Yüklü sürümü tuşuna şu şekilde kontrol edebilirsiniz. Windows tuşu + R ve yazarak: "winver" sonra Enter tuşuna basın. hakkında iletişim kutusu sürüm numarasını ve yüklü toplu güncelleştirmeyi göreceksiniz.

Uygula: Hangi sürüm yüklü görseli:


"Tamam" tıkla, sonrası görünüm size bilgisayar bilgisini verecektir.İşte görsel.


Microsoft bu web sayfasını saklar Güncelleme Geçmişi, Windows 10 ve Windows Server'ın her sürümü için tüm toplu güncelleştirmeleri ve içeriklerini listeler. Güncelleme Geçmişi web sayfası ayrıca Microsoft Update kataloğu belirli bir güncellemeyi indirebilirsiniz.


Bu nedenle, toplu bir güncelleştirmeyi karşıdan yüklemeden önce, neleri yüklediğinizi kontrol ettiğinizden emin olun

Bu makalenin amaçları doğrultusunda,örneğin "15063.332"'yi indirip "15063.128" çalıştıran bir bilgisayara yükleyeceğim. İşlem kolaydır, sadece Güncelleme Geçmişi sayfasına gidin, 


en son toplu güncelleme numarasını arayın, aşağı kaydırın ve Güncelleme Kataloğu'nun altındaki bağlantıyı tıklayın.


Benim konumumda yukarıdaki resimde bulunan (KB4023057) mavi renkli link'e tıkladığımda, link içeriği en son Windows 10 güncellemesi olup gerekli açıklamaları barındırmaktadır. İşte görseli aşağıda görebilirsiniz.

Microsoft Update Kataloğu sayfasında iki seçenek bulunur: 32 ve 64 bit toplu güncelleştirmenin sürümü. Size uygun olanı seçin Windows 10 mimarisi. Benim durumumda, Windows 10 Pro 64 bit kullanıyorum, bu yüzden indireceğim.

İndirmeye başlamak için canlı bağlantıyı tıklayın.

Dosyayı sabit diskinize kaydedin.

Toplu güncelleştirmeyi karşıdan yükledikten sonra, .msi dosya başlatılırken bekleyin.

Tıklayın Evet yüklemeye başlamanız istendiğinde. Güncelleme yüklenirken bekleyin.

Tıklayın Şimdi yeniden başlat kurulumu tamamlamak için. Bu süre zarfında, Windows 10 kurulumun ilerlemesini gösteren bir ilerleme çubuğu görüntüler. Artık toplu güncellemeniz yüklenmiş demektir.

Kaynak:https://tr.uatrainings.com/posts/1800-manually-install-cumulative-updates-and-virus-definitions-on.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.