Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

WhatsApp şifreli yedekleme mobil platformlara sunuldu

  WhatsApp platformu ndaki sohbet yedekleri nizi bulut hesabınıza yüklerken artık uçtan uca şifreleyebileceksiniz. Bu haftadan itibaren gün...

...

 


WhatsApp platformundaki sohbet yedeklerinizi bulut hesabınıza yüklerken artık uçtan uca şifreleyebileceksiniz. Bu haftadan itibaren güncelleme dağıtıma başladı.

WhatsApp yıllardır sohbetlerinde uçtan uca şifreleme sunarak kişisel verilerin güvenliğini sağlıyor. Ne var ki kullanıcılar sohbetlerini buluta yedekledikleri zaman herhangi bir şifreleme sunulmuyordu.

WhatsApp şifreli yedekler

WhatsApp bir süredir buluta yedeklediğiniz sohbetlerinizi uçtan uca şifreleme konusunda testler yapıyordu. Nihayet bu hafta Android ve iOS platformları için şifreli yedek güncellemesi kullanıma sunuldu.Ayrıca WhatsApp'ta sesli mesaj gönderilirken kayıt duraklatılabilecek

Bundan böyle Android kullanıcıları Google Drive üzerine, iOS kullanıcıları da iCloud üzerine şifreli bir şekilde yedeklerini saklayabilecekler. WhatsApp, Google veya Apple hiç bir şekilde bu yedeklere erişemeyecekler.


Ayarlar-Sohbetler-Yedekler-Uçtan Uca Şifreli Yedekleme menüsüne girdikten sonra kullanıcılar sohbet yedeklerini şifreleme seçeneğini işaretleyebilirler. Şifreleme için kullanıcının bir şifre belirlemesi veya 64 haneli şifreleme anahtarını not etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.