Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Harry Potter filmleri hangi sırayla izlenir?

Harry Potter film serisi ne başlamayı düşünmeden önce, hazırladığımız izleme sırası listemize bakmak isteyebilirsiniz. İngiliz asıllı yazar ...

...

Harry Potter film serisine başlamayı düşünmeden önce, hazırladığımız izleme sırası listemize bakmak isteyebilirsiniz.

İngiliz asıllı yazar J. K. Rowling’in 7 ciltten oluşan fantastik roman serisi Harry Potter, 2001-2011 yılları arasında çıkan film uyarlamalarıyla büyük ses getirmeyi başardı. Önemli bir kesim tarafından, filmlerin kitaplardan kopuk olduğu yönünde eleştiriler alsa da; Harry Potter, gişede tüm zamanların en çok hasılat yapan serilerinden bir tanesi. En az kitapları kadar filmleri de dünya çapında benimsenmiş durumda. Hatta Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Harry Potter temalı kafeler bile mevcut.

Yakaladığı bu başarı, Harry Potter film serisini ‘zamansız’ kılıyor. Hiçbir zaman modası geçmediğinden, aniden gece gelen can sıkıntısını gidermek için bile izlenesi geliyor. Olay örgüsü bakımından birbirinin devamı olan tüm seriler gibi, Harry Potter filmleri de birbirleriyle bağlantılı. En nihayetinde bu bir antoloji değil. Bunun dışında da üstünkörü izlenemeyecek kadar karmaşık bir yapıya sahip. Örneğin ikinci filmle başladığınızda, olayları anlamakta bir hayli zorlanabilirsiniz. Sizler için Harry Potter izleme sırası listesi hazırladık.

Çıkış tarihine göre Harry Potter izleme sırası

Seri ilk olarak 2011 yılında vizyona giren ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ ile başladı. Her şeyin başladığı yer diyebileceğimiz ilk filmde Harry Potter, akrabaları Dursley ailesiyle birlikte gittiği hayvanat bahçesinde güçlerini keşfetmeye başladı. Baykuşlardan mektuplar alan küçük adam, büyücü olduğunu öğrendikten sonra başına gelecek olan maceralarla yüzleşmeye başlayacaktır.

Ancak 2016 yılında, yani orijinal seri sonlandıktan sonra vizyona giren Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filmi; olayların perde arkasını anlatıyor. Geçmişte Hogwarts’ta yaşanan konuları ele alan yapım, hikayeyi daha iyi takip etmek için ideal bir çözüm olabilir.

Harry Potter izleme sırası kesinlikle bu filmle başlamalı. Zira bahsettiğimiz gibi, her şeyin başı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminde gizli. Tüm Harry Potter izleme listesi ise şöyle:

  • Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? – 2016
  • Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları – 2018
  • Harry Potter ve Felsefe Taşı – 2001
  • Harry Potter ve Sırlar Odası – 2002
  • Harry Potter ve Azkaban Tutsağı – 2004
  • Harry Potter ve Ateş Kadehi – 2005
  • Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı – 2007
  • Harry Potter ve Melez Prens – 2009
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 – 2010
  • Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 – 2011

Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson gibi yıldızlara ev sahipliği yapan Harry Potter film serisi, 2011 yılında sona erdi. Ancak günümüzde hala büyük bir hayran kitlesi tarafından sevilerek izlenmeye devam ediyor. Öte yandan Fantastik Canavarlar serisi de yeni filmlerle yoluna devam ediyor. Sizler seriyi nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak:https://www.pusholder.com/harry-potter-serisinin-tum-filmleri/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.