Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10'un tüm bu özellikleri Windows 11'de yokoluyor

  Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemi yeni sürümünü yayımladı: Windows 11,  işletim sistemlerinden birinin en son s...

...

 



Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemi yeni sürümünü yayımladı: Windows 11, işletim sistemlerinden birinin en son sürümüdür. 

Ancak, Windows 10'a kıyasla bir gelişmeyi temsil ettiği için yeni özellikler içereceğini, ancak diğer klasiklerin de ortadan kalkacağını vurgulamak da önemlidir.

Ancak şirket, kullanıcıları şaşırtacak haberler için bu devamsızlıkları sağlamaktan zaten sorumluydu. Aşağıda, Windows 10'un artık Windows 11'de kullanılamayacağınız bazı özelliklerinin bir listesi bulunmaktadır.

Windows 11 resmi olarak 5 Ekim'de başlatılacak.

 Twitter/tomwarren

Modlarda ve ayarlarda yenilikler

Windows 11'in farklı modlarında veya ayarlarında bazı değişiklikler gözlenir. Örneğin, önceki sürümlerinden farklı olarak, S modu yalnızca sistemin diğer sürümlerinde değil, Windows 11 Home'un yayın sürümünde kullanılabilir.

Ayrıca, Microsoft Surface gibi cihazlar için tasarlanan tablet modu da kaybolacaktır. Bununla birlikte, arayüz, bu dokunmatik özellikli cihazları fiziksel bir klavye olmadan kullanmak için çalışmaya devam edecek, böylece işlev adının zaten orada olmamasına rağmen arayüz mevcut olmaya devam edecektir.








Görev çubuğuna elveda deyin


Windows'un bu yeni sürümünde, uygulama olarak kullanılmaya devam edebilmesine rağmen, Cortana (asistan kişisel üretkenlik Microsoft) görev çubuğundan kaybolacaktır. Buna paralel olarak, 'Haberler ve ilgi alanları' işlevinin görev çubuğunda da bulunmayacak, masaüstü arka planı artık diğer cihazlarla senkronize edilmeyecek ve Giriş Paneli matematiği de kaybolacaktır.
Kaybolan araçlar

Daha önce de söylediğimiz gibi, Windows 11'de Microsoft sisteminin diğer sürümlerinde bulunan bazı araçlar kaybolacaktır. Elbette, en büyük değişiklik Internet Explorer'ın devre dışı bırakılmasıdır, böylece Mozilla Firefox veya Google Chrome gibi diğer tarayıcıları kullanacaklardır. Resmi bir yedek olacak olan Tarayıcı Edge de olacak. Ayrıca, cüzdan da kaybolacak.

 

 

Skype veya 3D Viewer gibi uygulamalar varsayılan olarak yeni Windows 11'e yüklenmez



Bununla birlikte, tüm dünyada Windows 10 kullanan 1.300 kullanıcının rakamını aşmak isteyen Windows 11, Evet, yıllar boyunca çalışmış olan Microsoft sisteminin çeşitli sürümlerinin diğer özelliklerine ve uygulamalarına sahip olacaksınız.


Kaynak:https://www.lavanguardia.com/deportes/fc-barcelona/20210917/7728947/koeman-laporta-conversacion-representante-barcelona-sustituto.html.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.