Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Bu iyi alışkanlıklar bilgisayarınızın daha uzun yıllar dayanmasını sağlayacaktır

Bu makalede,  dayanıklılık daha fazla çalışma zamanı,  dizüstü bilgisayarınızın bozulmaması ipuçları ve püf noktaları anlatılıyor. Bir yatır...

...
Bu makalede, dayanıklılık daha fazla çalışma zamanı, dizüstü bilgisayarınızın bozulmaması ipuçları ve püf noktaları anlatılıyor.

Bir yatırım olarak kullanılan bir bilgisayar veya başka bir elektronik cihaz satın alın: çünkü kalite veya dayanıklılık istiyoruz ve daha ucuz ürünler olma eğiliminde olmadığı için. Bu nedenle, mümkün olan en iyi şekilde çalışarak zaman içinde süreceğimizi umuyoruz. Bununla birlikte, cihazlar yıllar içinde ve planlı eskime nedeniyle yıpranacaktır.

Kart SSD

Kartlı bir bilgisayar satın alın SSD, sabit diskli geleneksel bir HDD'yİ seçmekten oldukça farklıdır. En iyi seçenek, bilgisayarın daha iyi performansına ek olarak, daha dayanıklı bir kullanım ömrü sağladığı için kartın SSD'sine her zaman öncelik vermektir. Bilgisayarın fiyatını artırmasına rağmen, kart SSD'sinin 10 yıl olarak tahmin edilen bir çevrim ömrü vardır.

Dış cephe temizliği

dizüstü bilgisayarınızın klavyesini bir fırça ile temizleyin.

 Getty Images / iStockphoto

Toz, elektronik cihazların en büyük düşmanlarından biridir ve dışarıda temiz tutulmazsa bilgisayarın performansını etkileyebilecek klavyede ve havalandırma ızgaralarında birikme eğilimindedir. Bu nedenle, tüm tozu ekrandan ve klavyeden her zamanki gibi çıkarmanız önerilir.

RAM'i yükseltme


Birkaç işlem yapmaya çalıştığınızda veya yalnızca bir sekmeden diğerine geçtiğinizde bilgisayar donarsa, RAM'i güncellemeniz veya değiştirmeniz gerekebilir. Bu, bilgisayarın kapasitesini artıracak ve daha akıcı çalışmasını sağlayacaktır.

Genel olarak, dizüstü bilgisayarların çoğunluğunun kapasitesini artırmak için birden fazla RAM yuvası vardır, böylece bilgisayarı değiştirmeye ihtiyaç duyulur.

Bilgisayarı soğutun

Aşırı ısı, sistemin aşırı ısınmasına neden olabilir ve bu da cihazın performansını kötüleştirir. Buna ek olarak, iç bileşenlerinin daha hızlı aşınmasına neden olabilirsiniz. Önerdiğimiz çözümlerden biri, USB'ye bağlanan ve birkaç fan tarafından bilgisayarın tabanına hava veren bir platform kullanmaktır.

Pilin bakımı

Çoğu elektronik cihazdaki yaygın sorunlardan biri pillerdir. Çalışmayı bırak, çabuk tüken, yavaş yükle... bataryaya dikkat edilmesi gereken ana kart, şarj cihazını %100'e yüklendiğinde bilgisayardan çıkarmaktır. Pil zaten şarj edilmişse elektrik şarjı almaya devam etmek için aşırı yük yükleyebilir ve performansı etkileyebilirsiniz.


Zaten %100 şarj olduğunda pilin bağlantısını kesmek önemlidir

 

Dosyaları Sil

Artık kullanmadığınız dosyaları veya programları biriktirin, sabit diskin belleğini doldurun. Belleği boşaltmanız ve yalnızca ihtiyacınız olanı saklamanız önerilir. Zaten işe yaramaz olan GB veriyi ortadan kaldıran bilgisayarlar için birçok temizleme programı vardır. Ayrıca, yinelenen dosyaları silebilir veya programları kaldırabilirsiniz.

Bilgisayarınızda sahip olduğunuz her şeyi gerçekten istiyorsanız, harici bir sabit sürücüde düzenli olarak yedek kopyalar oluşturarak belleği de boşaltabilirsiniz.

Web siteleri ve güvenli dosyalar

Güvenli Tarama istenmeyen bir yazılım içeren sayfalarla ilgili Google uyarısı


Güvenli olmayan web sayfalarına girin, Bu bir tehlikedir, çünkü çok fazla ve ayırt etme maliyeti vardır. İlk önce size güven vermezseniz, girmeyin. Bulmak istiyorsanız, bilmenin yolu, web sitesinin güvenli bir tarama sağlayan bir SSL sertifikasına sahip olup olmadığını incelemektir.

Sadece o da değil. Dosya veya belge indirmeyin kökenlerinin farkında olmayın ve size güven vermeyin çünkü şüpheli içerik olabilir ve bilgisayarınıza virüs getirebilirsiniz.

Anti-virüse sahip olmak

Bilgisayarınızı koruyan bir program varsa, bu bir virüstür. İstemeden yüklediğiniz herhangi bir kötü amaçlı yazılım, program veya kötü amaçlı dosya, bilgisayarın önemli ölçüde yıpranmasına neden olabilir.

Bir virüsten koruma programına sahip olmak bilgisayarınızı kötü amaçlı dosyalardan korur


Bilgisayarı askıya alma

Bilgisayarı günde birkaç kez açıp kapatmak cihazın aşınmasına neden olabilir. Bunun nedeni, bilgisayarı açtığınızda, hazırda bekletildiğinden veya askıya alındığından çok daha fazla enerji kullanmasıdır.




Kaynak:https://www.lavanguardia.com/tecnologia/moviles-dispositivos/20210917/7725553/asi-funcionaran-reacciones-mensajes-whatsapp-iphone-pmv.html.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.