Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pfizer ve BioNTech aşısı 5 ila 11 yaş arası çocuklarda etkili ve güvenlidir

  Çocuklarda aşının ilk verileri ilkokul öğrencileri için onay yolunu açtı Pfizer ve Biontech'in covıd'ye karşı aşısı, bugün iki şir...

...

 


  • Çocuklarda aşının ilk verileri ilkokul öğrencileri için onay yolunu açtı

Pfizer ve Biontech'in covıd'ye karşı aşısı, bugün iki şirket tarafından açıklanan bir çocuk popülasyonundaki klinik araştırmanın erken sonuçlarına göre, üç kat daha düşük bir doz kullanmasına rağmen, 5 ila 11 yaş arasındaki erkek ve kızlarda genç yetişkinler kadar güçlü bir bağışıklık tepkisine neden oluyor. Katılan İspanyol hastanelerinin katıldığı klinik çalışma, çocuklarda yan etki riskinin yetişkinlerden daha fazla olduğunu göstermiştir.

Pfizer ve BioNTech, klinik denemeden elde edilen verileri, 5 ila 11 yaş grubundaki aşı için onay istemek üzere Avrupa ilaç Ajansı'na (EMA) ve ABD Gıda ve İlaç idaresi'ne (FDA) sunmayı amaçlamaktadır. Talep kabul edilirse, ilkokul öğrencilerinin nüfusu için onaylanan ilk aşı olacaktır. Aşı Pfizer-BioNTech, Modern gibi, şu anda sadece 12 yılı aşkın bir süredir onaylanmıştır.

5 ila 11 yaş grubundaki doz, ergenlere ve yetişkinlere göre üç kat daha düşüktür

Klinik çalışmada, gençler ve yetişkinler tarafından alınan 30 mikrograma kıyasla, iki doz 10 mikrog haberci RNA aşısı alan 5 ila 11 yaş arasındaki 2.268 çocuğun verileri analiz edilmiştir. İki doz üç hafta arayla uygulandı ve her yaş için Pfizer ve BioNTech tarafından test edilen aynı modeli tekrarladı.

Çocuklarda aşı kayıtlı nötralize antikorların ortalama düzeyde 1.198 oldu, klinik deneme 16 ile 25 yaş grubunda önceki kayıtlı 1.135 düzeyi benzer vardır. Aşının çocuk popülasyonunda enfeksiyon riskini ne ölçüde azalttığını değerlendirmek için henüz yeterli veri yoktur, ancak nötralize edici antikorların seviyesi, korumanın genç erişkinlerde kaydedilene eşdeğer olması gerektiğini göstermektedir.

Elde edilen nötrleştirici antikorların miktarı çocuklarda ve genç erişkinlerde benzerdir

Pfizer ve Biontech'e göre, çalışmanın ilk verilerini sunan açıklamada,” aşı, genellikle 16 ila 25 yaş arasındaki katılımcılarda gözlemlenenlerle karşılaştırılabilir yan etkilerle iyi tolere edildi” dedi.

Halen Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, Polonya ve İspanya'da 90'dan fazla hastanede devam eden klinik araştırmaya altı ay ile 11 yaş arasında 4.500 çocuk katılıyor. Bugün açıklanan sonuçlar, 10 mikrogram doz alan 5 ila 11 yaş grubuna karşılık geliyor.

5 yaşın altındaki çocuklarda veriler yılın son çeyreğinde sunulmuştur

5 yaşın altındaki çocuklar 3 mikrogram doz alırlar. Pfizer ve BioNTech, yılın son çeyreğinde 6 ila 24 aylık ve 2 ila 5 yaş arasındaki yaş gruplarının sonuçlarını açıklamayı planlıyor.

Kaynak:https://www.lavanguardia.com/ciencia/20210920/7733589/vacuna-pfizer-biontech-eficaz-segura-ninos-ninas-5-11-anos.html.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.