Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Meet, çok istenen özelliğini hayata geçiriyor

  Google Meet, kullanıcıların düşük ışıklı ortalarda görüşme yapabilmelerini kolaylaştıran özelliğini yaygınlaştırıyor. Evden çalışma sistem...

...

 


  • Google Meet, kullanıcıların düşük ışıklı ortalarda görüşme yapabilmelerini kolaylaştıran özelliğini yaygınlaştırıyor.

Evden çalışma sistemindeki en büyük zorluklardan bir tanesi: ışık yetersizliği. Özellikle bulunduğunuz oda çok güneş almayan bir taraftaysa bunun ceremesini çekmişsinizdir. Tıpkı biz kullanıcılar gibi, büyük teknoloji üreticileri de bu sorunun farkındalar.

Google, video konferans yazılımı Google Meet için geçen yıl çok faydalı bir özellik yayınladı. Kullanıcının bulunduğu ortamdaki ışık seviyesini algılayan ve yapay zekâyla çalışan söz konusu özellik, karanlık ortamda parlaklığı otomatik olarak artırmayı hedefliyor. Bu sayede kullanıcının karanlıkta kalmaması umuluyor.

Google Meet bilgisayarda parlaklığı artırabilecek

Şimdiye kadar yalnızca Google Meet’in iOS ve Android uygulamalarında var olan düşük ışık modu özelliğinin web sürümüne de geleceği duyuruldu. Google’ın açıklamasına göre; uygulamanın web sürümü, düşük aydınlatma koşulları nedeniyle bilgisayar kamerasının yetersiz pozlama yapıp yapmadığını anlayacak. Ardından yapay zekâdan faydalanarak parlaklığı artırmaya çalışacak.

Kullanıcılara bir de uyarı yapan Google, bu işlevin etkinleştirilmesi durumunda bilgisayarın yavaşlayabilme ihtimalinin olduğunu söyledi. Özellik yapay zekâyla çalışacağından haliyle tarayıcıya yani bilgisayara oldukça yük bindirecektir. Bu anlamda eğer düşük donanımlı bir sisteminiz varsa, düşük ışık modunu aktifleştirmeyebilirsiniz.

Google Meet’in yeni özelliği, tüm Workspace kullanıcılarına ek olarak G Suite temel ve iş üyelerine sunulacak. Ayrıca bugünden itibaren Google Domains kullanan Rapid Release alan adı sahiplerine, 4 Ekim’den itibaren de Scheduled Release alan adı sahiplerine dağıtılacak. Bu arada güncellemenin kademeli olarak yayınlanacağını ve size ulaşmasının 15 gün sürebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Kaynak:https://www.somagnews.com/google-meet-brings-its-much-requested-feature-to-life/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.