Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Slaytlar'da yeni varsayılan video oynatma seçeneği

Google, Google Slaytlar 'da sunum yaptığınızda videoların varsayılan oynatma biçimi ni güncelliyor . Şimdi, sunuyu ilerletmek için tıkl...

...
Google, Google Slaytlar'da sunum yaptığınızda videoların varsayılan oynatma biçimini güncelliyor. Şimdi, sunuyu ilerletmek için tıkladığınızda video oynamaya başlayacaktır.

Google, Google Slaytlar'da sunum yaptığınızda videoların varsayılan oynatma biçimini güncelliyor. Şimdi, sunuyu ilerletmek için tıkladığınızda video oynamaya başlayacaktır. 

Önceden, sunum yapan kişinin oynatmaya başlamak için özellikle videoyu tıklaması gerekiyordu.

Bu başlatma ile, artık oynatmayı kontrol etmek için üç seçenek var:

  • Oynat (tıklandığında) - Video, slaytı ilerlettiğinizde oynatılacaktır. (Bu, yeni varsayılan seçenektir.)
  • Oynat (otomatik olarak) - Video, siz ilerlemek için tıklamanıza gerek kalmadan oynatılır.
  • Oynat (manuel) - Sunum sırasında özellikle slayttaki gömülü videoyu tıkladığınızda video oynatılacaktır. (Bu önceden varsayılandı.)
Yeni tıklamayla oynatma seçeneği, diğer animasyon veya slayt geçişleriyle aynı şekilde çalışır. Gömülü video içeren bir slaytı sunarken, bir tuşa basarak, fareyi tıklayarak veya uzak bir tıklayıcı kullanarak slaydı ilerletin; video oynamaya başlayacaktır. Videonun oynattığı sırayı animasyonlar kenar çubuğunda ayarlayabilirsiniz, böylece slayttaki diğer animasyonlarla oynatmayı koordine edebilirsiniz.

Varsayılan davranıştaki bu değişikliğin yalnızca başlatma gerçekleştikten sonra eklenen videolar için geçerli olacağını unutmayın. Zaten sunumlarda olan videolar, oynatma türünü otomatik olarak değiştirmez, ancak bunları format seçeneklerinde manuel olarak değiştirebilirsiniz.

Yeni varsayılan, sunumların daha iyi akmasına ve dikkat dağıtıcı unsurların azaltılmasına yardımcı olacak, böylece sunum yapan kişiler tıklamaları gereken yer yerine içeriğe odaklanabilecek.




Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.