Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Hz. Adem'in yasak elmayı yediği Cennet Bahçesi Afrika’da ortaya çıktı

Hazreti Adem ’in yasak elma yı yediği rivayet edilen Cennet Bahçesi ’nin neresi olduğu na dair bugüne kadar çok sayıda görüş ortaya atıld...

...
Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre insanlığın ilk memleketi ülkenin kuzeyindeki Zambezi nehrinin güney kısımları.
Hazreti Adem’in yasak elmayı yediği rivayet edilen Cennet Bahçesi’nin neresi olduğuna dair bugüne kadar çok sayıda görüş ortaya atıldı. Yapılan son araştırma Cennet Bahçesi’nin (Garden of Eden) Afrika ülkesi Botswana’da olduğunu iddia etti.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre insanlığın ilk memleketi ülkenin kuzeyindeki Zambezi nehrinin güney kısımları. Araştırmaya göre insanlık yaklaşık 200 bin yıl önce ortaya çıktı. 70 bin yıl civarında burada yaşayan ilk insan, 110 bin ila 130 bin yıl önce bu bölgeden göç etti.

Sidney Üniversitesi’nden Profesör Dr. Vanessa Hayes araştırmaya başkanlık etti. Hayes’in verdiği bilgiye göre Güney Afrika ve Nabibya’daki gönüllülerin verdiği kan örnekleri “mitogenome” adı verilen DNA kodu ile karşılaştırıldı. Vanessa Hayes, “mitogenome”i “geçmişi çok eskiye dayanan annelerimizin bir zaman kapsülü”. Bu DNA kodu, nesiller boyunca yavaşça gerçekleşen değişimleri biriktiriyor.

Hayes’e göre anatomik olarak modern insan türünün yaklaşık 200 bin yıl önce Afrika’da görüldüğü son zamanlarda gayet netleşen bir bilgiydi. Üzerinde tartışılan ise insanlığın ilk memleketinin tam olarak neresi olduğuydu.

Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de olduğu da iddia edildi

Bir çobanın hayvanlarını otlatırken bulduğu belirtilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe antik kenti, dünyanın en eski arkeolojik keşfi olarak değerlendiriliyor. Kazıları yöneten Alman Arkeolog Klaus Schmidt, “Tüm kanıtlar gösteriyor ki burası insanlığın doğduğu yer. Göbekli Tepe, Adem’le Havva’nın yaşadığı Cennet Bahçesi’ndeki bir tapınaktı” sözleriyle bu konuda tartışma başlatmıştı.


Kaynak: https://m.finansgundem.com/haber/hz-ademin-yasak-elmayi-yedigi-cennet-bahcesi-afrikada-ortaya-cikti/1446922

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.