Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ebeveynler için Google Play Kılavuzu

Google Play 'de ailelere yönelik özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki konuları inceleyin. Google Play’ deki eb...

...
Google Play’deki ebeveyn deneyimlerini kullanarak, mağazadan indirilecek oyun ya da uygulamaları kolayca sınırlandırabilirsiniz.
Google Play'de ailelere yönelik özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki konuları inceleyin.
Google Play’deki ebeveyn deneyimlerini kullanarak, mağazadan indirilecek oyun ya da uygulamaları kolayca sınırlandırabilirsiniz. 

Yani bu seçeneği aktif ettiğinizde Google Play’den indirilecek ya da satın alınacak olan uygulamalara erişimi kısıtlayabileceksiniz!

Bu özelliğin faydasını küçük bir örnekle kolayca açıklayabiliriz. 



Örneğin: Telefonunuzu kısa süreliğine çocuğunuza oyun oynaması için verdiniz. Eğer bu özelliği aktif ettiyseniz denetim sayesinde çocuğunuzun Google Play’de uygunsuz içeriklere erişmesinin önlemini almış oluyorsunuz.

Öncelikle Google Play’e giriş yapmanız gerekiyor. 


Daha sonrasında sol üstteki menü simgesine tıkladığınızda açılan menüde Ayarlar / Ebeveyn Denetimi yolunu izleyin. Ardından PIN belirlemeniz lazım. Aynı PIN’i iki kez girip onayladığınızda ebeveyn denetimlerini aktif etmiş oluyorsunuz. Ama işlemler bununla da sınırlı değil.

Aktif ettikten sonra küçük bir ayar yapmanız gerekiyor. Google Play’deki her uygulamanın bir PEGI değeri vardır. Burada da PEGI şeklinde ifade edilen Pan European Game Information rakamlarına göre sınırlamayı gerçekleştirebiliyorsunuz. Yaş seçeneklerini belirleyip, uygulamaları ve içerikleri yaşa göre kısıtlayabilirsiniz. Elbette en iyi çözüm 
teknik yasaklardan ziyade eğitim ve iletişimdir.

Aşağıda technopat, web sitesinden Yunus emre şahin, arkadaşımız güzel bir video hazırlamış izlemenizi tavsiye ederim. Daha fazla detaylara buradan da bakabilirsiniz.



Kaynak: https://www.technopat.net/2016/08/13/google-play-ebeveyn-kilidi-rehberi/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.