Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome'a RAM Tüketimini Ciddi Anlamda Etkileyecek Bir Özellik Geliyor

Google geliştirici ekibi, Chrome 'da yeni bir özelliği test etmeye başladı. Test edilen bu özellik, Google Chrome'un RAM tüketim ...

...
Google geliştirici ekibi, Chrome'da yeni bir özelliği test etmeye başladı. Test edilen bu özellik, Google Chrome'un RAM tüketim şikayetlerini azaltacakmış gibi görünüyor. 

Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Chrom'un 50 sürümünden beri konuşulan Ram konusu halen daha devam ediyor. Sanırım insanlar Chrome'u terk ettikten sonra Ram sorunu da kalmaz! 
ABD merkezli teknoloji devi Google'ın internet tarayıcısı Chrome, dünyanın en çok kullanılan yazılımları arasında yer alıyor. Ancak bazı kullanıcılar, Chrome'un ciddi anlamda RAM tüketmesinden bir hayli rahatsızlar ve hatta bazı kullanıcılar, bu yüzden artık Google Chrome kullanmıyorlar. Hal böyle olunca da geliştirici ekip, Chrome'un RAM tüketimiyle ilgili çeşitli çalışmalar sürdürüyor.

Geliştirici ekip ilk kez, 2015 yılında bu konuya el atmış ve yeni bir özellik duyurmuştu. Şirketin o dönemlerde duyurduğu özellik tarayıcının, boştaki RAM miktarı yetersiz kaldığı durumlarda sekmeleri askıya alıyor ve bu sayede kullanılan RAM miktarını düşürüyordu. Şimdi ise Google, yine bu mantığa benzer bir özelliği test etmeye başladı ancak bu özellik, kontrolü biraz daha kullanıcının eline vererek, 2015 yılında kullanıma sunulan özelliğin gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Google Chrome'un "Tab Freeze" isimli özelliği, Canary sürümde an itibarıyla kullanılabiliyor. Bu özellik kullanıcılara, sekmelerin ne zaman askıya alınacağını ve askıda kalma süresinin nasıl olacağını ayarlama imkanı veriyor. Üstelik eğer sizler de Google Chrome'un Canary sürümünü kullanıyorsanız ve son güncellemeleri yaptıysanız, bu özelliği kendiniz de deneyimleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise şöyle;
Google Chrome Canary sürümünü açın ve arama çubuğuna, "chrome://flags/#proactive-tab-freeze" (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve sayfaya erişin.
Eriştiğiniz sayfada karşınıza şöyle bir menü çıkacak;


"Default" yazan menüye tıkladığınız zaman özelliğin diğer ayar seçeneklerini göreceksiniz. Buradan kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüz ayarı seçin ve Google Chrome'u yeniden başlatın.
Artık Google'ın yeni özelliğini kullanmaya hazırsınız demektir.

Bu özelliği kullanarak Google Chrome'un RAM tüketimini düşürmek mümkün olacak. Ancak özellik şu an için test aşamasında ve doğal olarak da özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı şu an için bilinmiyor. Özelliğin kullanıcılara sunulmasıyla birlikte Google Chrome'un RAM tüketimi ile ilgili şikayetlerin azalıp azalmayacağını, ancak zaman gösterecek.

Kaynak: https://www.techradar.com/news/chromes-new-feature-will-stop-tabs-from-eating-all-your-ram-heres-how-to-try-it

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.