Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Google Webmaster Central ile Sitenizi Search Console'da çalışır duruma getirme

Yeni Arama Konsolunda Otomatik DNS doğrulama sı yapma Google Şubat ayında, site sahiplerine sitelerinin kapsamlı bir görünümünü elde etm...

...

Yeni Arama Konsolunda Otomatik DNS doğrulaması yapma

Google Şubat ayında, site sahiplerine sitelerinin kapsamlı bir görünümünü elde etmek ve verilerinizin tam görüntüsünü elde etmek için farklı özellikler arasında geçiş yapma gereksinimini ortadan kaldırmak için Arama Konsolu'ndaki etki alanı genelinde verileri açıklamıştı.

Google resmi bloğundan yapılan açıklama ise şu şekilde genişletildi:

"Etki alanı özelliklerini doğrulayan kullanıcılardan çok sayıda olumlu tepki gördük. Kullanıcılardan duyduğumuz yaygın bir geri bildirim, etki alanı özelliklerine geçmeden önce trafiklerini küçümsemediklerini ve yeni yöntemin tıklama ve gösterimlerini toplanan verileri daha etkili bir şekilde anlamalarına yardımcı olduğu yönünde. Domain özelliği kullanıcılarından bu özellikten memnun olduklarını sorduğumuzda, neredeyse hepsi memnun görünüyor. Ayrıca, bu kullanıcıların çoğu, etki alanı özelliklerini geleneksel URL önek özelliklerinden daha faydalı bulduğunu bildirdi.

Ancak, bir DNS kaydını değiştirmek, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için her zaman önemsiz değildir. Site sahiplerinin Etki Alanı özelliklerine geçmesini engelleyen asıl mücadelenin etki alanlarının doğrulanması olduğunu duyduk. Bu zorluğa yardımcı olmak için, doğrulama akışının bir bölümünü otomatikleştirmek üzere çeşitli alan adı kayıt şirketleri ile işbirliği yaptık. Bu akış, DNS kaydınızın sağladığımız doğrulama kodunu içerebilmesi için kayıt şirketinizin yapılandırmasını güncellemek için gerekli adımlar konusunda size rehberlik edecektir. Bu, doğrulama işlemini çok daha kolay hale getirecektir.

Otomatik DNS doğrulaması nasıl kullanılır?

Etki alanınızı yeni akışı kullanarak doğrulamak için, özellik seçiciden 'özellik ekle' seçeneğini tıklayın. 
 (Arama Konsolu kenar çubuğunun üstüne tıklayın). Ardından, 'Etki Alanı' seçeneğini seçin. Sistem, değişiklik yapmanız gereken kayıt şirketini ziyaret etmek de dahil olmak üzere bir dizi adım boyunca size rehberlik edecektir - ilerlemeniz için öncekinden daha az ve daha kolay adımlar olacaktır. Sitenizi doğrulama hakkında Yardım Merkezinde daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Resim: Otomatik DNS doğrulama akışı 

Bu yeni özelliği kullanabileceğinizi ve bugün Domain mülkünüzün mülkiyetini alabileceğinizi umuyoruz.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.