Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome tarayıcı çok fazla veri kaynağı tüketen reklamları otomatik engelleyecek!

Google 'ın geliştirdiği popüler internet tarayıcısı Chrome , yüklenirken sistem kaynaklarını ve bant genişli ğini sömüren ağır r ekla...

...
Google'ın geliştirdiği popüler internet tarayıcısı Chrome, yüklenirken sistem kaynaklarını ve bant genişliğini sömüren ağır reklamları otomatik olarak engelleyecek. İşte konunun detayları.
Bir web sitesindeki içeriğin yüklenmesinin, içinde reklam olmadığını düşünürsek birkaç saniyede gerçekleşmesi olağan bir durum. Ancak günümüzde site sahiplerinin ana gelir kaynağı olan internet reklamları, bazen o kadar büyük boyutlarda oluyor ki, hem sitenin ağır yüklenmesini, hem de sistemin ağırlaşmasını sağlıyor. Ancak Google yeni Chrome sürümünde bu olaya da bir son vermeye hazırlanıyor.

Sistemi yoran reklamlara son

Chrome geçmiş dönemde kötü niyetli reklamları engelleme konusunda kullanıcılara çeşitli özellikler sunmuştu. Ancak tarayıcıya eklenecek olan yeni bir özellikle artık ağır olarak adlandırabileceğimiz reklamların yüklenmesi engellenerek, kullanıcıların internet bağlantılarının ve sistemlerinin bu can sıkıcı durumdan etkilenmemesi sağlanacak.
Google'a göre bu tür ağır reklamlar internetin reklamlarının sadece 10'da 1'ini kapsıyor. Şirketten yapılan açıklamalara göre artık 4 MB boyutundan fazla geniş bant genişliği tüketen ve 60 saniyeden daha uzun bir süre CPU performansını düşüren reklamlar otomatik olarak engellenecek. Bu reklamların yerinde ise neden engellendiklerini anlatan bir açıklama görüntülenecek. Bu yeni özelliğin ise Chrome 76 sürümünde itibaren kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor.
Kaynak : https://www.talkandroid.com/341725-the-next-version-of-chrome-could-block-resource-hogging-ads/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.