Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Artık Tarayıcıların iOS Sürümlerinde Daha Fazla Reklam Gösterecek

Google 'ın reklam birimi nden sorumlu olan Rahul Oak, yaptığı açıklamada reklam envanterini genişletmek amacıyla bundan sonra tarayıc...

...
Google'ın reklam biriminden sorumlu olan Rahul Oak, yaptığı açıklamada reklam envanterini genişletmek amacıyla bundan sonra tarayıcıların iOS sürümlerinde daha fazla reklam yayınlanacağını açıkladı.

Google, şirketin reklam hizmetinin sınırlarını genişletiyor. Google'ın uygulama reklamlarından sorumlu yöneticisi Rahul Oak tarafından yapılan açıklamalarda hem bu durum hem de durumun nedeni açıklandı.

Google'ın reklam blogu üzerinden yapılan açıklamalarda temmuz ayı itibarıyla iOS işletim sistemi için geliştirilmiş olan tarayıcılarda daha çok reklam bulunacağını belirten Oak, 3 milyondan fazla uygulama ve platform üzerinde reklam yaptıklarını, bu reklamların hem kullanıcılar hem de reklam verenler için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Reklam ağı genişliği için yeni yöntemler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Oak, mobil tarayıcıların iOS sürümlerindeki reklamları artırmalarının nedenini de buna bağladı.

Konuyla ilgili olarak reklam verenlere de bir uyarı yapan Oak, reklam verenlerin hesaplarında bazı dalgalanmaların yaşanabileceğini, bunun olağan bir durum olduğunu ve hesaplarındaki bakiyeleri takip etmeleri gerektiğini söyledi.
Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/07/new-updates-for-app-campaigns-help-unlock-more-search-inventory-on-ios-mobile-web-browsers.html

Not: 

iOS Nedir? Ne İşe Yarar?

iOS, Apple tarafından başlangıçta iPhone için geliştirilen ancak daha sonra iPod touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 29 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürülen iOS C, C++ ve Objective-C dilleri kullanılarak oluşturulmuştur. 2007 - 2010 yılları arasında "iPhone OS" ismi ile anılmaktaydı. Mac OS X'den türetilerek oluşturulan iOS, içinde Core OS, Core Servisleri , Medya ve Cocoa Touch isimli 4 katman bulundurmaktadır. iOS cihazlar içerisinde 2.5 GB yer kaplamaktadır. iOS işletim sistemi yapısı nedeniyle iPhone'lara App Store ve iTunes dışında hiçbir yerden uygulama yüklenemez.

Apple ilk olarak 29 Haziran 2007 yılında ilk mobil işletim sistemi olan iPhone OS 1 sürümünü tanıttı. İşletim sistemi ilk olarak iPhone telefonu için Macworld Conference & Expo'da 9 Ocak 2007'de duyuruldu, aynı yılın Haziran ayında yayınlandı. Bununla birlikte, Apple Computer şirketi hem de bir mobil cihaz şirketine dönüştü. İlk başta Apple pazarlama literatürü bu ismi açıkça belirtmedi, "iPhone OS X kullanıyor" diye açıkladı.

iOS piyasaya ilk sürüldüğünde, üçüncü tarafların geliştirdiği uygulamalar desteklenmiyordu. Steve Wozniak geliştiricilerin uygulamalar geliştirmesini ve bu uygulamaları App Store'da yayınlayabilmesini savundu. 17 Ekim 2007'de Apple SDK'in geliştirildiğini duyurdu ve geliştiriciler için Şubat ayında yayınladı. 6 Mart 2008'de iPhone OS'in beta sürümü yayınladı. IPhone OS 1 sürümünden sonra 11 Temmuz 2008 yılında 2.sürüm olan iPhone OS 2 tanıtıldı. Bu sürüm App Store üzerinden üçüncü parti uygulamaları desteklemek için oluşturuldu. IPhone OS 2 sürümünden sonra 17 Haziran 2009 yılında 3.mobil sürüm olan iPhone OS 3 kullanıcılara sunuldu. IPhone OS 3 sürümü "iPhone OS" adını içeren son işletim sistemi oldu.

Dördüncü sürüm olan iOS 4 Nisan 2010'da duyuruldu. Bu sürüm multitasking, iş amaçlı özellikler, e-mail ve eklentiler için şifreleme özelliklerini içeriyordu. 7 Haziran 2010 WWDC 2010'da Apple, iPhone OS'in adını iOS olarak değiştirdiğini açıkladı. Apple, Cisco System ile anlaşıp iOS markasının ticari haklarını satın aldı. iOS 4, 21 Haziran 2010'da iPhone 4'ten 3 gün önce yayınlandı. iOS 5, 5 Ekim 2011'de iPhone 4s ile birlikte tanıtıldı ve aynı yılın Ekim ayı içerisinde yayınlandı. iOS 6, 19 Eylül 2012'de, iPhone 5'in tanıtılmasından bir hafta sonra, son kullanıcı için yayınlandı.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.