Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Uzmanlara göre dinozorlardan bu yana böceklerin, en kötü şekilde nesilleri tükenebilir!

Alman araştırmacıl ar bu hafta uyarı işaretlerini açıkladılar. Dünya , insan yapımı bir kıyameti n ucunda sallanıyor, uzmanlar uyardı -...

...
Alman araştırmacılar bu hafta uyarı işaretlerini açıkladılar. Dünya, insan yapımı bir kıyametin ucunda sallanıyor, uzmanlar uyardı - Avrupa'da üreyen böcek sayıları  ürpertici bir uyarı sunuyor.

Bu yıl yayınlanan bir raporda, küresel bir bilimsel incelemeye göre böcek türlerinin% 40'ının üçüncü nesli tükenmekte olan bir şekilde azaldığı tespit edildi.

Avrupa’daki araştırmacılar böcek sayısındaki düşüşün 2011’de ne kadar ciddi olduğunun farkındaydı - ve o zamandan bu yana “daha ​​da kötüye gittiğini” söylüyorlar.

Krefeld'deki Amatör Entomoloji Derneği'nden Martin Sorg, tuzaklarda 80 milyon böcek topladı ve çalışmaları, günümüzdeki hızlı düşüşün tespitinde kilit rol oynadı.

Sorg, '1982'den beri kendimiz ürettiğimiz tuzaklar aynı boyutta ve aynı malzemede standartlaştırılmış ve kontrol edilmiş ve aynı oranda 63 yerde aynı oranda toplanmışlar' diyor.

Sorg, Phys.org'a2011'deki düşüşün ciddiyetinin ancak farkına vardık ve o zamandan beri her yıl daha kötüye gittiğini gördük” dedi.

Gezegenimizdeki toplam böcek kütlesi yılda% 2,5 oranında düşüyor - bu da böceklerin bir yüzyıl içinde tamamen yok olabileceği anlamına geliyor.

Araştırmacılar, bu yılın başlarında, lerin böceklere bağlı olduğunu belirterek, bunun çevre üzerinde 'felakete' etkileri olacağını söyledi.Birçok tür risk altındadır (Getty)

Kuşlar, kertenkeleler ve hatta böceklerle tozlanan bitkiler bile yok edilebiliyor, araştırmacılar uyarıyor - böcekler arasındaki tükenme oranlarının memeliler, kuşlar ve sürüngenler arasında sekiz kat daha fazla olduğunu söylüyorlar.

Sidney Üniversitesi'nden Francisco Sánchez-Bayo Şubat ayında yaptığı açıklamada, 


'Böcek türü kayıpları durdurulamazsa, bunun hem gezegenin ekosistemleri hem de insanlığın hayatta kalması için feci sonuçları olacaktır.'

Çok hızlı. 10 yılda çeyrek ay daha az olacak, 50 yılda sadece yarısı kaldı ve 100 yılda hiçbiri kalmayacak. '

Araştırmacılar, “Eğilimler altıncı büyük nesli tükenme olayının gezegenimizdeki yaşam biçimlerini derinden etkilediğini doğrulamaktadır.


Kaynak : https://news.yahoo.com/insects-could-die-out-in-worst-extinction-since-the-dinosaurs-experts-warn-190908623.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.