Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Global Better Ads Standartları

Web İnternet , siteleri ve mobil telefon ların en büyük, kazanç yolu Ads reklam lardır. İçerik geliştiricil erin reklam yerleştirme yi ge...

...
Web İnternet, siteleri ve mobil telefonların en büyük, kazanç yolu Ads reklamlardır. İçerik geliştiricilerin reklam yerleştirmeyi gereğinden fazla abartmış olması ve kullanıcıların geri bildirimleri sonucu Global Better Ads Standarları Teknolojisini dünyamıza kazandırmıştır.

Global Better Ads Standarları Nedir?

Kullanıcıların yanlışlıkla reklam tıklamasını sağlama, bir bağlantıyı ziyaret etmek için reklam tıklamaya zorlama ya da sayaç koyarak bir reklamı kullanıcıyı zorlayarak ekranda bekletme gibi yöntemlerin ortaya çıkması Google tarafından hiçbir zaman tasvip edilmemiştir.

Google, bu tarz reklamları önleyebilmek için şu ana kadar yayıncılarını uyarmakla yetinirken 9 Temmuz‘dan itibaren daha ciddi adımlar atacağını duyurmuştur. 
Bu adımları ise Global Better Ads yani "Daha İyi Evrensel Reklamcılık " adı altında açıklamıştır.

İnsanlarla yapılan ankete göre belirlendiği ifade edilen bu anlayışa göre google bazı reklam türlerini istenmeyen olarak belirlemiştir. Mobil ve Desktop olarak istenmeyen reklamları yayıncıların 9 Temmuz’a kadar kaldırmalarının gerektiğini belirten google, bu reklamların kaldırılmaması halinde Chrome tarayıcının otomatik olarak bu reklamları filtreleyeceğini yayıncılarına bildirmiştir.

İstenmeyen Reklam Standartları – Desktop

Popup Reklamlar : Google anketler yoluyla belirlediği ilk istenmeyen reklamlar pop-up reklamlardır. Kullanıcılara en fazla rahatsızlık veren reklamcılık yöntemi olarak belirlenmiş ve yayıncıların bu reklamları kaldırmaması halinde Chrome tarayıcının otomatik filtreleyeceği belirtilmiştir.
Sesli Reklamlar : Hepimizi gafil avlayan reklamlardır aslında. Sakin sakin bir köşede oturmuş açılmasını istediğimiz sayfanın linkini tıklarken bir anda ekranı kaplayan video ya da ses barındıran ve çıkan o sesle irkilmemize neden olan reklamlar. Tabi ki artık istenmeyen listesinde !.. (Bu reklamların direkt oynatılması yasaklanmıştır.)
Geri Sayımlı Reklamlar : Google tarafından yasak yiyen ve Chrome aracılığı ile engellenecek olan bir diğer reklamlar ise belirli bir süre boyunca ekranda kalan ve kullanıcıya eziyet edercesine izletilmeye çalışılan reklamlar..
Sticky (Yapışkan) Reklamlar : Desktop için engel yiyen son reklam ise ekranın bir köşesine yapışarak sayfanın aşağı ve yukarı kaydırılmasıyla birlikte sayfa ile birlikte hareket eden reklamlardır. Diğer üçü arasında en masumu olsa da google tarafından istenmeyen ilan edilmiştir.

İstenmeyen Reklam Standartları – Mobil

Mobil cihazların günümüzde bilgisayarları üçe dörte katlayacak şekilde internet ortamında daha çok kullanılması Global Better Ads Standartlarını belirlenirken daha hassas davranılmasına yol açmıştır. Desktop üzerinde 4 reklam türü engelleme ile karşılaşırken Mobil’de bu sayı 8’e ulaşmıştır.
1. Popup Reklamlar : Desktop üzerinde olduğu gibi mobilde de başı popuplar çekmekte. Mobil cihazların ekran boyutları göz önünde bulundurulduğunda ekranı kaplaması bakımından büyük rahatsızlık verdiği bir gerçek.
2. Tam Ekran Reklamlar : Popup’da olduğu gibi mobil cihazın ekranında büyük yer kaplayan bu reklamlarda artık yasak.(Zaten yasaktı artık yaptırımı var.)
3. Sayfanın %30’unu kaplayan reklamlar
4. Üzerinde Çarpı işareti olan ve kullanıcıyı kapatmaya zorlayan reklamlar
5. Yanıp sönen reklam türleri
6. İçeriğin herhangi bir yerinden aniden çıkan reklam türleri
7. Sticky (Yapışkan) Reklamlar
8. Sesli Reklamlar

Google yayıncılarını bu konuda yolladığı kısa bildirim ile uyarmıştır.


Kaynak : https://munseat.com/global-better-ads-standartlari/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.