Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Güvenliğini Düşünenlerin Acilen El Atması Gereken Chrome 75 Güncellemesi Duyuruldu

Google , internet tarayıcısı Chrome 'un yeni sürümü olan 75.0.3770.80 'ü kullanıcıların hizmetine sundu. Getirilen güncelleştirme...

...
Google, internet tarayıcısı Chrome'un yeni sürümü olan 75.0.3770.80'ü kullanıcıların hizmetine sundu. Getirilen güncelleştirme ile güvenlik sorunları giderilirdi.

Google, internet tarayıcıları Chrome ile ilgili yeni bir güncelleştirmeyi kullanıcılarına sundu. 


Getirilen bu güncelleştirme ile kullanıcıların güvenlik seviyelerinde iyileştirmeler yapılırken Chrome'a da bazı yeni özellikler eklendi. 

Güvenlikle ilgili olarak 42 sorunun giderildiği Google Chrome'un yeni sürümü macOS, Windows ve Linux işletim sistemleri için güncellenebilir durumda.

75.0.3770.80 olarak kodlanan bu yeni sürüm düzeltilen güvenlik sorunlarınlarıyla birlikte uygulamanın ayarlar menüsünde bulunan 'Gizlilik ve güvenlik' bölümüne de yeni bir seçenek ekledi. Eklenen bu seçenekle birlikte Google Chrome kullanıcıları, güvenlik anahtarlarını yönetebilecekler.

Eğer bu güncelleştirmeyi Google Chrome tarayıcınız için hemen yapmak isterseniz, öncelikle Google Chrome'un sürüm kontrolünü yapmanız gerekiyor. Bunun sebebi Google Chrome'un zaten çoğu zaman kendisini otomatik olarak güncellemesi. Chrome sürümünüzü öğrenmek için yapmanız gerekenlere gelecek olursak;

Google Chrome'u açtıktan sonra sağ üst kısımda bulunan 3 noktalı kısma tıklıyoruz.
Hemen ardından yapmanız gereken, 'Ayarlar' yazan yere tıklamak ve Google Chrome'un ayarlar menüsüne girmek. Bu menüye girdikten sonra ekranın sol tarafında bulunan 'Ayarlar' yazısının hemen sol kısmında bulunan üç çizgili bölüme tıklamanız gerekiyor. Karşınıza şöyle bir menü gelecek;

Gelen bu menünün en altında 'Chrome hakkında' yazan bir bölüm bizleri bekliyor. Buraya tıkladıktan sonra Chrome, sizleri doğrudan güncelleme sayfasına yönlendirecek.

Yukarıdaki görüntü sizlerde biraz daha farklı olacak. Sürüm kodunun farklı olduğunu göreceksiniz. Bu sırada Google Chrome otomatik olarak güncellenmeye başlayacak.
İşlemlerin tamamlanmasından sonra Google Chrome'un son sürümünü kullanabilmeniz için tarayıcınızın yeniden başlatılması gerekiyor. Bu noktadan sonra yapmanız gereken tek işlem tarayıcınızı yeniden başlatmak.


Bu güncelleştirmenin ayrı bir önemi daha bulunuyor. Düzeltilen güvenlik sorunlarının yanı sıra Chrome'un yeni sürümü, bilgisayar kullanıcıları için çok büyük bir önem arz eden 'Spectre' isimli güvenlik açıklarına karşı da bir koruma sağlıyor. Kullanıcıların ziyaret ettiği tüm web sitelerini ayrı ayrı değerlendiren Google Chrome'un son sürümü, bu sayede bilgisayarınız için bir izolasyon sağlamış oluyor.

Eğer Google Chrome'u daha önce kullanmadıysanız, buradaki bağlantı aracılığıyla Chrome'un resmi internet sitesine giderek, sizin için uygun olan sürümü indirebilirsiniz.


Kaynak: https://news.softpedia.com/news/google-chrome-75-released-for-linux-windows-and-mac-with-42-security-fixes-526297.shtml

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.