Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'ın Yeni Uygulaması, Çocukları Dinleyerek Okumayı Öğretiyor

Google , yeni ücretsiz uygulama sı ile çocukların okumalarını geliştirebilecekleri bir hizmet sunuyor. Rivet adlı uygulama, çocukları din...

...
Google, yeni ücretsiz uygulaması ile çocukların okumalarını geliştirebilecekleri bir hizmet sunuyor. Rivet adlı uygulama, çocukları dinleyerek okudukları kitaptaki kelimelerin doğru telaffuzunu öğretiyor.
Google, küçük çocukların okumayı öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanan ücretsiz mobil uygulaması olan Rivet'i beta etiketiyle birlikte kullanıma sundu. Rivet, çocuklar için konuya ve okuma seviyesine göre kategorize edilmiş 2000'den fazla kitapla birlikte geliyor. Uygulama ayrıca dinleme özelliği aktif edildiğinde çocuklara telaffuz konusunda da yardımcı oluyor.

Rivet uygulaması, çocukları dinleyerek yanlış bir telaffuz duyduğunda görsel ipuçlarıyla yardımcı oluyor. Eğer bir kelime yanlış bir şekilde telaffuz edilirse uygulamada yeni bir ekran açılıyor ve kelimenin doğru telaffuzu duyuluyor. Ardından uygulama, kullanıcının yeniden denemesini istiyor. Hazır olunduğunda sayfanın geri kalanı okunmaya devam edilebiliyor.

Uygulamanın bu özelliği yalnızca Android sürümünde ve sınırlı kitapta mevcut. Yakın zamanda iOS desteği ve yeni kitapların eklenmesi bekleniyor. Ayrıca uygulama, şu anda ülkemiz için kullanıma müsait değil. Olsun! Gelecekte birgün gelecek, diyerek devam ediyoruz..
Rivet uygulaması, güzel tasarımı ve ilerleme tarzı oyunlaştırma özelliği ile çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Zaman içinde yapılacak geliştirmeler ve yeni eklenen kitaplar ile daha faydalı bir uygulama olması muhtemel.
Kaynak: https://thenextweb.com/apps/2019/05/15/googles-new-free-app-teaches-kids-to-read-by-listening-to-them/
Resimler Kredisi: Google Rivet

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.