Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Android Q’nun Masaüstü Moduna Dair Daha Fazla Bilgi Açıkladı

Google'ın Android Q ile birlikte getireceği Masaüstü Modunun daha detaylı bilgileri gün yüzüne çıktı. Android Q ile birlikte Googl...

...
Google'ın Android Q ile birlikte getireceği Masaüstü Modunun daha detaylı bilgileri gün yüzüne çıktı.
Android Q ile birlikte Google, Android’in geleneksel bir akıllı telefon işletim sisteminden daha fazlasını yapmasını sağlamak istiyor. Son zamanlarda Android Q katlanabilir telefonlarla anılsa da Google, geliştiricilerden daha farklı bir şey üzerinde çalışmalarını istiyor: masaüstü modu.

Biz de sizler için masaüstü modunun kilit noktalarını özetleyeceğiz.

Uygulamanızın birden fazla ekran kullanımını desteklemesini istiyorsanız uygulamanızın Multiple Instances özelliğini desteklemesi gerekiyor. Yeni ‘NEW_TASK’ ve ‘MULTIPLE_TASK’ kodlarıyla birlikte Android Q, harici ekranda uygulamanızın ikinci bir penceresini oluşturmanıza izin verecek.
Yeni multi-resume özelliği aynı zamanda birden fazla ekran durumlarına da uygulanabiliyor. Yani uygulamanızı, bir başka uygulama kullanıldığı zaman arka planda çalışması için düzenleyebileceksiniz.

Uygulamanızın birincil olarak ana ekranda veya harici ekranda çalışmasını istiyorsanız, uygulamanın başlatıldığında hangi ekranda açılacağını seçmek için ‘flags’, ‘metrics’ ve ‘state’ ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Google, Android Q’ya harici ekranda klavyenin görüntülenebilmesi özelliğini ekledi. Klavye, ekranlar arasında sürüklenebilecek.
Duvar kâğıtları da harici ekranla uyumlu hale gelecek.
Yukarıdaki örnekte de görüldüğü gibi Google, Android Q’nun masaüstü moduna üçüncü parti launcher desteğini ekledi. Kullanıcının cihazındaki launcher, masaüstü modu ile uyumluysa harici ekranda da kullanılabilir hale gelecek.
Ayrıca geliştiriciler, uygulamalarını harici ekranda test etmek isterse ‘force desktop mode’ özelliğini etkinleştirebilecek. Bu özellikle birlikte harici ekranda bir fare imleci belirecek ve daha rahat işlem yapabileceksiniz.
Google’ın 5 ay sonra piyasaya süreceği Pixel 4’ün HDMI üzerinden gösterimi desteklemesi ve Android Q’nun yeni masaüstü modunu bir özellik olarak eklemesi bekleniyor.
Kaynak: https://www.xda-developers.com/google-more-information-desktop-mode-android-q/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.