Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Arama Konsolu ile yapılandırılmış verilerin izlenmesi

Daha  önceki yazımızda, yapısal veri serisinde , Web araçlarına ve neden sitenize eklemeniz gerektiğini, Yapılandırılmış hangi verilerin ...

...
Daha önceki yazımızda, yapısal veri serisinde, Web araçlarına ve neden sitenize eklemeniz gerektiğini, Yapılandırılmış hangi verilerin ele alındığı anlatılmıştı.

02 Mayıs 2019, Perşembe günü Google'un Resmi Blog'u Google Webmaster Yönetici araçları için "Arama Konsolu ile yapılandırılmış verilerin izlenmesi" başlıklı bir açıklama yapıldı.

 Verileri yapılandırmaya ve ilgili Arama özelliklerini geliştirmeye ve araçlarımızı iyileştirmeye kararlıyız - bu nedenle web yöneticilerinin ve geliştiricilerin yapılandırılmış verileri uygulamalarına ve tanılamalarına yardımcı olacak çözümler üretiyoruz. Şeklinde açıklandı.

Bu gönderi, siteniz için yapılandırılmış verileri izlemek ve en iyi şekilde yararlanmak için Arama Konsolu ile neler yapabileceğinize odaklanır. Ek olarak, size daha fazla yardımcı olacak bazı yeni özelliklere sahibiz. Aşağıdaki yeni eklemeler, onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Düzeltilemez yapılandırılmış veriler, yapılandırılmış veri sözdizimi hatalarını toplayan yeni bir rapordur.
Site Bağlantıları arama kutusu ve Logo için yeni geliştirme raporları.
Genel olarak yapılandırılmış veri performansını izlemeArama Konsolu bir web sitesindeki yapılandırılmış verilerle ilgili yeni bir sorun tespit ettiğinde, hesap sahiplerine bir e-posta göndeririz - ancak mevcut bir sorun daha da kötüye giderse, bir e-postayı tetiklemez, bu nedenle e-postalarınızı kontrol etmeniz sizin için hala önemlidir. düzensiz hesap.

Bu, her gün yapmanız gereken bir şey değildir, ancak her şeyin olması gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için arada bir kontrol etmenizi öneririz. Web sitenizin gelişimi döngüleri tanımlandıysa, performansınızı izlemek için web sitesinde değişiklikler yapıldıktan sonra Arama Konsolu'na giriş yapmak iyi bir uygulama olabilir.

Sitenizdeki belirli bir yapılandırılmış veri özelliği için tüm hatalar hakkında genel bir fikir edinmek istiyorsanız, sol kenar çubuğundaki Geliştirmeler menüsüne gidip bir özelliği tıklayabilirsiniz. 
Geçerli öğelerin yanı sıra tüm hataların ve uyarıların bir özetini bulacaksınız.

Yukarıda belirtildiği gibi, sitenizde daha fazla yapılandırılmış veri türünü anlamanıza yardımcı olacak yeni bir rapor grubu ekledik: Site Bağlantıları arama kutusu ve Logo . Tarif, Etkinlik, İş İlanı ve diğerleri hakkındaki mevcut raporlara katılıyorlar. Arama Konsolu Yardım Merkezi'ndeki raporlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

İşte bir Geliştirme raporu örneği, yalnızca sayfalarınızda tespit edilen geliştirmeleri görebileceğinizi unutmayın. Rapor aşağıdaki işlemlerde size yardımcı olur:

Hata eğilimlerini, uyarıları ve geçerli öğeleri gözden geçirin: 

Her durum sorununu ayrı ayrı görüntülemek için çubuk grafiğin yukarısındaki renkli kutuları tıklayın.
Sayfa başına uyarı ve hataları inceleyin: Sorunlardan etkilenen sayfa örneklerini görmek için çubuk grafiğin altındaki belirli bir satırı tıklayın.
Resim: Geliştirmeler raporu

Ayrıca Google’ın özellik türünü tanımlamasını engelleyen yapılandırılmış veri sözdizimi hataları gibi ayrıştırma sorunlarını birleştiren Ayrılmaz Yapısal Veri raporunu başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Amaçlanan spesifik özellik raporu yerine bu konuların burada toplanmasının nedeni budur.

Google’ın sitenize eklemeye çalıştığınız yapılandırılmış veriden herhangi birini ayrıştıramadığını görmek için bu raporu kontrol edin. 

Ayrıştırma sorunları, siteniz için zengin sonuçlar için fırsatların kaybolmasına yol açabilir. Raporun nasıl göründüğünü gösteren bir ekran görüntüsü aşağıdadır. Şunları yapabilirsiniz doğrudan raporuna erişmek ve raporun ilgili daha fazla bilgi edinmek için yardım merkezi.
Resim: Parsallanamayan Yapısal Veri raporu
Yapısal verileri bir URL düzeyinde test etme Sayfalarınızın doğru bir şekilde işlendiğinden ve zengin sonuçlar için uygun olduklarından veya bazı zengin sonuçların belirli bir URL için neden görünmediğini teşhis etmenin bir yolu olarak, URL İnceleme aracını kullanabilirsiniz. Bu araç, bir URL düzeyinde iyileştirme alanlarını anlamanıza yardımcı olur ve nereye odaklanacağınız hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olur.

Arama Konsolunun üstündeki arama kutusuna bir URL yapıştırdığınızda, doğru çalışanı ve aşağıda tarifler için görüldüğü gibi geliştirmeler bölümünde yapılandırılmış verilerinizle ilgili uyarıları veya hataları bulabilirsiniz.
Resim: URL İnceleme aracı
Yukarıdaki ekran görüntüsünde, Tarifler ile ilgili bir hata yok. Ancak tarifler ile ilgili bir hata görür ve! Tarifler'i tıklatırsanız, hata hakkında bilgi görüntülenir ve bu konuda daha fazla bilgi edinmek için hatanın sağındaki küçük grafik simgesini tıklayabilirsiniz.

Hatayı anladıktan ve düzelttikten sonra, Onayı Onar seçeneğine tıklayabilir (aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın), böylece Google sorunun gerçekten düzeltilmiş olup olmadığını doğrulamaya başlayabilir. Doğrulamayı Onar düğmesini tıkladığınızda, Google birkaç anlık test gerçekleştirir. Sayfalarınız bu testi geçemezse, Arama Konsolu size anında bir bildirim sağlar. Aksi halde, Search Console etkilenen sayfaların geri kalanını yeniden işler.
Resim: Yapısal veri hatası detayı
Arama Konsolunun size nasıl yardımcı olduğu ve yapılandırılmış verilerle size nasıl daha fazla yardım edebileceği konusundaki görüşlerinizi duymak isteriz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.