Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

AI'nın yardımıyla kişiselleştirilmiş bir şiir oluşturun

POEMPORTRAITS AI ve insan işbirliğinin sınırlarını deneyen bir şiir, tasarım ve makine öğreniminin bir kombinasyonu olan çevrimiçi bir ko...

...
POEMPORTRAITS AI ve insan işbirliğinin sınırlarını deneyen bir şiir, tasarım ve makine öğreniminin bir kombinasyonu olan çevrimiçi bir kolleksiyondur. Bir POEMPORTRAIT, AI tarafından oluşturulan benzersiz bir şiirle kaplanmış kendi portrenizdir. 

Bugünden başlayarak, kendinizinkini yaratabilir ve gelişen kolektif şiire katkıda bulunabilirsiniz.
POEMPORTAIT'inizi oluşturmak için, g.co/poemportraits adresine gidin . Oraya vardığınızda, seçtiğiniz bir kelimeyi bağışlamanız ve kendi resminizi çekmeniz istenecek. 

Bağışladığınız her kelime, on dokuzuncu yüzyıl şiirinin milyonlarca kelimesiyle eğitilen bir algoritma ile orijinal şiir çizgileri olarak genişletilecektir. 

Ardından, orijinal şiir çizgilerinizle aydınlatılan yüzünüzden benzersiz bir POEMPORTRAIT alacaksınız. Tüm şiir çizgileri daha sonra sürekli gelişen, kolektif bir şiir oluşturmak için birleştirilir.

POEMPORTRAITS’in arkasındaki teknolojiyi oluşturmak için Google Arts & Culture Lab ve Ross Goodwin ile işbirliği yapıldı. Ross, 19. yüzyıl şairlerinin yazdığı 25 milyondan fazla kelimeyi okuyarak şiir yazmayı öğrenmek için bir algoritma geliştirmiştir. Tahmini metin gibi biraz çalışır: varolan ifadeleri kopyalamaz veya elden geçirmez, ancak karmaşık bir istatistiksel model oluşturmak için eğitim materyalini kullanır. Sonuç olarak, algoritma, üzerinde eğitildiği şeyin tarzını taklit eden orijinal ifadeler üretir.

Ortaya çıkan şiirler şaşırtıcı derecede dokunaklı ve diğer zamanlarda saçma olabilir. Ve bu projenin özü olan makine tarafından üretilen metinde kişisel rezonansı aramamız ve bulmamızın derinden insani yolu. Shoshana Zuboff'un “bilgi medeniyeti” üzerine yazmasından ilham aldım - “Dijital gelecek bizim evimizse, o zaman biz yapmalıyız” diyor.
İşte benim POEMPORTRAIT'im; bağışlamayı seçtiğim kelime “yakınsama” ydı.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.