Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Cloud Covered: Nisan ayında Google Cloud'daki yenilikler

03 Mayıs 2019  Google Cloud Platform'undan alınan bilgilere göre;  Binlerce kişiyi büyük yıllık etkinliğimize davet ettikten sonra bah...

...
03 Mayıs 2019 Google Cloud Platform'undan alınan bilgilere göre; Binlerce kişiyi büyük yıllık etkinliğimize davet ettikten sonra bahar çiçek açıyor: Google Cloud Next '19. Müşterilerin işlerini bulutla nasıl büyüttükleriyle ilgili harika hikayeler duyduk ve birçok yeni fikir ve bağlantı için tohumları ektik. 

Next'i ve Google Cloud ile geçen ay başka neler yeni olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Yeni bulut hizmetimizi tanıttık.

Sundar'ın Next '19 sahnesinde sahneye çıkardığı Nisan ayındaki büyük haberimiz , açık bulut platformumuz olan Anthos'd. Anthos, uygulama geliştiricilerin şu anda yazma uygulamaları için harcadıkları fazladan zamanı azaltmalarının bir yoludur. 
Örneğin, bir geliştirici şu anda veri merkezinde çalışan bir uygulamanın kodunu yazabilir ve daha sonra başka bir bulutta veya Google Cloud'da çalışmak üzere yeniden yazmak zorunda kalabilir. Anthos, geliştiricilerin kodlarını bir kez paketlemelerine, sonra da farklı türden bulutlarda çalıştırmalarına olanak tanıyarak tonlarca zaman kazanmanızı sağlar. 

Bulutta veri depolamanın yeni bir yolu var.

Önemli bilgiler içeren eski bir e-postayı izlemek zorunda kaldıysanız, yıllar önce almış olsanız bile, bu e-postanın ne kadar gerekli olduğunu anlarsınız. Arşiv depolamanın arkasındaki fikir, bu, şirketlerin düzenli bir şekilde erişmeleri gerekebilecek verilerden daha ucuz, uzun süre veri depolayabilmelerinin bir yoludur. Next 19'da, şirketlerin bu verileri, ihtiyaç duydukları anda ve istediklerinde hemen erişmelerini sağlayacak şekilde saklamasını sağlayacak yeni bir bulut depolama türü duyurduk . 

Dijital bir depolama birimi gibi ve yasal veya uygunluk nedenleriyle veri depolaması gereken şirketler için özellikle yararlı olabilir.

Rakamları ezmek için yeni yollar var.

Google Cloud'u kullanmanın popüler yollarından biri verileri analiz etmektir. BigQuery, büyük miktarlarda veriyi hızla depolayabilen ve analiz edebilen veri depolamaya yönelik (veri ambarı) bilinen bulut tabanlı araçlarımızdan biridir. Şirketler verilerden öğrenebilir ve geleneksel, bulut dışı veri ambarlarından almaları yavaş ya da zor olabilecek yeni bilgiler alabilir, karar vermelerine ve daha verimli çalışmalarına yardımcı olur. Bu araçlar popüler ve büyüyor - BigQuery'de analiz edilen veri hacmi geçtiğimiz yıl yüzde 300'den fazla arttı. Kısa bir süre önce bir şirketin verilerini buluta almayı kolaylaştıran ve ardından temizlemeyi (örneğin, yinelenen bilgileri alarak) ve organize etmeyi kolaylaştıran yeni özellikler ekledik.

Gmail’e mutlu bir doğum günü diledik.

Şimdi Gmail 15 yaşında, e-posta gönderirken zaman planlamanıza ve doğrudan bir e-posta dizisi içinde bir Google Dokümanlar yorumuna cevap yazmanıza izin veriyor (ileri geri çevirmek yok). Ayrıca, Gmail’deki Akıllı Oluştur, şimdi İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce dillerinde kullanılabilir.

Next'te 122 başka şey oldu.

Pek çok yeni ürün, özellik ve müşteri öyküsü Next '19'dan çıktı ve gösteriden gelen 122 duyurudan bir listesini çıkardık . Liste, çevrimiçine giren yeni bölgelerle başlar - bunlar kullanıcıların daha hızlı bulut erişimi elde etmelerine yardımcı olabilecek yeni veri merkezleridir ve her türlü teknik habere yol açar. 

Kaynak: https://www.blog.google/products/google-cloud/cloud-covered-what-was-new-with-google-cloud-in-april/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.