Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Mobili Unutun, Windows 10 Kullanan Android Telefonlarla Tanışın

Microsoft ’un 2019 yılı nın sonlarında bitireceği Windows 10 Mobile işletim sisteminin yerine yeni alternatif olarak Windows 10’un ken...

...

Microsoft’un 2019 yılının sonlarında bitireceği Windows 10 Mobile işletim sisteminin yerine yeni alternatif olarak Windows 10’un kendisini kullanan geliştiriciler çıktı.


Microsoft’un mobil cihazlar için işletim sistemi olan Windows 10 Mobile projesi bu yılın sonunda rafa kaldırılacak. Windows cihazlar kullananların ise Android ya da iOS telefonlara geçmeleri gerekecek.

Öte yandan bazı kişiler, Windows 10’un bilgisayar versiyonunu telefonlarda kullanılabilir hale getirmişti. Twitter’da NTAuthority adıyla bilinen bir kullanıcı Windows 10 ARM’yi Google Pixel 3 VL’de kullanmayı başarmıştı. Bu telefon tabii ki orijinali kadar gelişmiş değildi ancak Windows’un mobil sürümünün, en azından deneysel seviyede bile olsa varlığını sürdürebileceğinin bir göstergesi olmuştu.


Aynı geliştirici şimdi de bir başka başarılı projesini duyurdu. Windows 10 ARM’yi yeni bir telefona yükleyen yazılımcı, bu kez bir OnePlus 6T kullandı.

Görsellerde göze ilk çarpan şeylerden bir tanesi, yükleme ekranında telefonun göçmüş olması. Bu tarz projelerde çok sık yaşanan sorunlardan biri olan yükleme/başlatma sorunu da yakın zamanda çözüme kavuşacaktır.


Damla şekilli çentik biraz sorun yaratsa da yazılımcı, Synaptics kontrol sayesinde bu bölgeye dokunmanın sorun olmayacağını belirtiyor.


Muhtemelen gelecekte başka telefonlarda da benzer Windows 10 ARM yüklendiğine tanık olacağız. Bu çalışmaların gerçek Windows telefonlara bir faydası olur mu bilinmez ama deneysel çalışma olarak oldukça ilgi çekici oldukları bir gerçek.

Microsoft'tan Şok Açıklama: Windows 10 Mobile Kullanıcıları Android veya İos'e Geçsin

Microsoft, 10 Aralık 2019'dan sonra Windows 10 Mobile cihazlara güvenlik güncellemesi göndermeyi durduracak. Bunun bir sonucu olarak Windows 10 Mobile, kullanıcılarını Android veya iOS işletim sistemli cihazlara yönlendiriyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.