Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Gmail'in, Bugün 1 Nisan 2019 15'inci Yıl dönümünü Kutluyoruz

Google Gmail , 1 Nisan 2019 bugün 15 yaşına girdi. Nice yıllara Google gönlümüz seninle. Kıdemli Ürün Müdürü  Tom Holman 'ın Goo...

...

Google Gmail, 1 Nisan 2019 bugün 15 yaşına girdi. Nice yıllara Google gönlümüz seninle.

Kıdemli Ürün Müdürü Tom Holman'ın Google Gmail'in 15'inci doğum günü için yaptığı açıklama ise şu şekilde gelişti;


2004 yılında, e-posta bugün olduğundan çok farklı görünüyordu. Gelen kutuları spam tarafından ele geçirildi ve gelen kutunuzu veya dosya iletilerinizi aramanın kolay bir yolu yoktu. Ayrıca, depolama sınırının altında kalmak için e-postalarınızı sürekli silmeniz gerekiyordu. Bu sorunları gidermek için Gmail'i oluşturduk ve 1,5 milyar kullanıcının her gün işlerini yapmak için güvendiği bir ürün haline geldi. Bugün, Gmail’in 15'inci doğum gününde, geriye bakıp, nereye gideceğimizi paylaşıyoruz.

İlk günden farklı

1 Nisan 2004’te Gmail’i başlattık (zamanlamaya rağmen, şaka değil). Google Arama'nın gücünü yerleşiktir ve iletilerinizi sohbet konularına göre gruplandırır, bu sayede onları bulmayı ve yanıtlamayı kolaylaştırır. Ayrıca 1GB veriyi ücretsiz olarak depolayabilirsiniz - o zamanlar mevcut olanın neredeyse 100 katı. Dünyanın bir şaka olduğunu düşünmesine şaşmamak gerek. Büyük Resim

2000'lerin ortasında, e-posta spam'ı ciddi bir sorundu. Gmail, gelen kutunuza ulaşmadan önce spam’i engelledi ve e-postayı daha güvenli hale getirmek için insanların görünce şüpheli spam’leri rapor etmelerinin bir yolunu yarattı. 

Yıllar boyunca, spam filtreleme yeteneklerimizi yapay zeka ile geliştirdik ve bugün AI, her dakika yaklaşık 10 milyon spam e-postayı engellememize yardımcı oluyor. İşte ekibimizin Gmail’in spam ile nasıl savaştığını açıkladığı 2007’den kalma bir video .


Gmail piyasaya çıktığında, Android destekli ilk akıllı telefonlar hala yıllarca uzaktaydı. 

Mobil cihazlar her yerde yaygınlaştıkça, Gmail, yalnızca masaüstünden, telefonunuzda veya tabletinizde de çalışarak, hareket halindeyken daha fazlasını yapmanıza yardımcı oldu. 

Gmail’in sekmeli gelen kutusu özelliği, kategoriye göre mesajları düzenlemenize yardımcı olan türünün ilk örneğidir, böylece bir bakışta nelerin yeni olduğunu görebilirsiniz. Smart Reply ve Nudges gibi AI destekli özellikler, daha hızlı yanıt vermenize ve hızınızüzerinde kalmanıza yardımcı oldu.

Gmail’de sırada ne var

Gmail, son 15 yılda çok gelişti. Doğum günü mumlarımızı üflemeden önce, işte size gelen yeni özelliklerin bir listesi.
Öncelikle, Gmail’i daha yardımcı hale getiriyoruz. E -postalarınızı daha hızlı yazmanıza yardımcı olan AI destekli bir özellik olan Smart Compose'u zaten kullanmış olabilirsiniz . 

Zaten her hafta 1 milyardan fazla karakter yazmaktan kurtuldu - “Yüzüklerin Efendisi” nin 1000 kopyasının sayfalarını doldurmaya yetiyor. Bugün, daha fazla dil (İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizce) içerecek şekilde Smart Compose'u yeniliyoruz. ) ve Android'e getirilmesi (daha önce sadece Pixel 3 cihazlarında mevcuttu), iOS yakında geliyor.


Akıllı Oluştur, aynı zamanda daha akıllı hale geliyor. Sizin için önerileri kişiselleştirecek, eğer selamlarınızda “Ahoy” veya “Ello, dostum” demeyi tercih ederseniz, Smart Compose sadece şunu önerecektir: Yazdığınız e-postaya dayalı bir konu satırı önerebilir.






Ardından, e-postanızın başka birinin gelen kutusuna ne zaman teslim edileceğine karar verebilirsiniz. Bugün, e-postayı daha uygun bir tarih veya saatte gönderilmek üzere zamanlamanıza olanak tanıyan yeni bir özellik ekledik; bu, zaman dilimleri arasında çalışıyorsanız veya birinin tatilini kesmekten kaçınmak istediğinizde yardımcı olur.


Son olarak, artık gelen kutunuzu terk etmeden işlem yapabilirsiniz . Google Dokümanlar’daki bir yorum dizisine yanıt verebilir, otel önerilerine göz atabilir ve doğrudan e-postalarınızdan ulaşabilirsiniz. Bu şekilde işleri halletmek için yeni bir sekme veya uygulama açmanıza gerek kalmaz.






Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.