Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Toshiba Dizüstü Bilgisayarlar Artık Dynabook Markasıyla Satışa Çıkacak

PC bölümünün büyük bir bölümünü Sharp 'a satan Toshiba 'nın piyasaya süreceği yeni dizüstü bilgisayarl ar Dynabook olarak yen...

...


PC bölümünün büyük bir bölümünü Sharp'a satan Toshiba'nın piyasaya süreceği yeni dizüstü bilgisayarlar Dynabook olarak yeniden markalandırılacak.


Toshiba markalı bilgisayarlar ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinden sorumlu olan Client Solutions grubu, bugünden itibaren Dynabook adı ile yeniden markalandırılıyor. Bu gelişme neticesinde Dynabook, Toshiba’nın global pazardaki bilgisayar markası olarak ürünler piyasaya sürecek.

Toshiba
’nın ABD’de Westinghouse Electric ile bölünmesi, Japon teknoloji devine bir servete mal olmuştu. Şirket önce NAND flash yongası üretimini bir yatırımcı konsorsiyumuna sattı. Ardından televizyon bölümü Hisense’e satıldı. Aynı yıl Westinghouse Electric, Brookfield Business Partners’a satıldı. Son olarak ise Toshiba’nın PC bölümünün (Client Solutions) %80.1’i Sharp’a devredildi.


Ancak Toshiba markası, Sharp ile yapılan anlaşmanın bir parçası değildi. Bu nedenle şirketin Client Solutions’ı yeniden isimlendirmesi gerekiyordu. Bu nedenle şirket, 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla Toshiba Client Solutions’ı Dynabook olarak yeniden markalaştırdı. Toshiba Client Solutions - Sharp ortaklığı ile geliştirilen ilk ürünler, 19 saat pil ömrü sunan G serisi dizüstü bilgisayarlar oldu.

Kaynak: https://www.anandtech.com/show/14168/dynabook-the-new-name-of-toshibas-pcs


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.