Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'ın AMP Teknolojisi, Orijinal Web Sayfa Bağlantılarını Gizlemeyecek

Google , Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcı larda AMP teknolojisiyle birlikte orijinal internet sayfa larının bağlantılarını saklama...

...

Google, Chrome ve Chromium tabanlı tarayıcılarda AMP teknolojisiyle birlikte orijinal internet sayfalarının bağlantılarını saklamayacak.

Okuyucular Google’ın hızlı yüklenen AMP sayfalarını seviyor olsa da site sahipleri alan adlarında sıkıntı çıkarması sebebiyle her zaman bizimle aynı duyguları beslemiyor olabilir. Google, yayınladığı yeni destekle birlikte hızlı AMP teknolojisini muhafaza ederek orijinal alan adını göstermeye başlayacak. Google’ın bu yeni desteği, sitelerin dokümanlarına güvenen imzalı değişikliklere dayanıyor.


Yapılacak değişiklikle birlikte yayıncılar aynı içeriğin imzalı değiştirilmiş versiyonunu ve normal versiyonunu yayımlayacak. Birçoğu, sonbaharda başlayan güncelleme ile bunu kullanmaya başlamıştı ancak her site bu konuda istekli olmayabilir.

Artık mobil cihazınızda arama yaptığınızda, sayfanın AMP'd olduğunu belirten bir etiket göreceksiniz. Bu, Arama sonuçlarını değiştirmez ancak size hangi sitelerin yıldırım hızını yüklemeye hazır sayfaları olduğunu gösterir.


yani, tarayıcı adres çubuklarında görüntülenen URL’ler , yayıncının etki alanını göstermek yerine, Google AMP Görüntüleyici de gösterilmesinin bir sonucu olarak google.com/amp ile başlar.

Başlangıç ​​olarak, AMP belgelerinin üç farklı URL türü vardır:

Orijinal URL: Yayıncının AMP biçiminde yazılmış belgesi.

http://www.example.com/amp/doc.html

AMP Önbellek URL'si: Bir AMP Önbelleği aracılığıyla sunulan belge (örneğin, Google tarafından sunulan tüm AMP'ler Google AMP Önbelleği aracılığıyla sunulur ). Çoğu kullanıcı bu URL'yi asla görmez. 

https://www-example-com.cdn.ampproject.org/c/www.example.com/amp/doc.html
Google AMP Görüntüleyici URL'si: Bir AMP görüntüleyicide görüntülenen belge (örneğin, arama sonucu sayfasında görüntülendiğinde).

https://www.google.com/amp/www.example.com/amp.doc.html

Her ne kadar farklı kökenlere sahip üç farklı URL’ye sahip olsa da, aynı içerik için kafa karıştırıcı olabilir, bu farklı URL’lerin var olmasının iki ana nedeni vardır: önbellekleme ve ön işleme. Her ikisi de AMP'nin hızına büyük katkı sağlıyor. Daha fazla bilgi :

Kaynak:  https://webmasters.googleblog.com/2019/04/instant-loading-amp-pages-from-your-own.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.