Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Genesis'in New York Otomobil Fuarı'ndaki İlginç Konsepti: Mint

Genesis, piyasaya sürmeyeceği elektrikli konsept otomobili Mint 'i New York Otomobil Fuarı 'nda tanıttı. Otomobil fazlasıyla ilg...

...

Genesis, piyasaya sürmeyeceği elektrikli konsept otomobili Mint'i New York Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Otomobil fazlasıyla ilgi çekici özelliklere sahip.


New York Otomobil Fuarı'ndan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Genesis, üretmiş olduğu elektrikli motora sahip yeni Mint modelini tanıttı. Satışa çıkarılmayacak olan aracın tam bir şehir otomobili olduğunu söyleyebiliriz. Küçük boyutları ve farklı tasarımıyla ziyaretçilerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başaran Mint modeline biraz daha yakından bakalım.


Genesis Mint, tamamen elektrikli motora sahip. Otomobille ilgili teknik anlamda fazla bir bilgi yok çünkü konsept olarak üretildi. Aracın tam şarj ile 320 km menzile sahip olduğu belirtiliyor. 

Küçük bir motoru bulunan aracın, şarj süresinin fazlasıyla kısa olduğu anlaşılabiliyor. Türkçe kelime anlamı 'nane' olan Mint, bu isimden de anlaşılabileceği üzere yeşil olarak üretilmiş. Genesis başkanı Manfred Fitzgerald yaptığı açıklamada, Genesis Mint'in New York için üretilmiş olan bir şehir aracı olduğunu ve bu durumdan gurur duyduklarını belirtiyor. Aracın teknik özelliklerinden çok tasarımı dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.


Aracın iç tasarımı fazlasıyla şık. Tamamen cam tavanla kaplanmış ve bir otomobilden daha çok uzay aracı hissi veriyor. 2 kişilik olarak üretilmiş olan aracın birleşik koltuklarına bakıldığı zaman ise 60'lı yılların otomobilleri yeniden tasarlanmış hissi yaşatıyor.

Genesis Mint'in arka kısmında ise yukarı doğru açılabilen iki kapısı var. Arka bölümünde oturma yeri olmayan araç için bu tasarım bagaj olarak düşünülmüş. 
Kaynak:  https://www.engadget.com/2019/04/16/genesis-mint-concept-car-unveil/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.