Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Haritalar uygulamasında Yeni Bildirim özelliği!

Google Haritalar uygulamasında, bu günden sonra harita kullanıcıları, trafiğin yavaşlama nedenini bildirmek için navigasyon modu ndayke...

...

Google Haritalar uygulamasında, bu günden sonra harita kullanıcıları, trafiğin yavaşlama nedenini bildirmek için navigasyon modundayken sohbet baloncuğuna tıklayıp karşılaştıkları Kaza, Radar, Yavaşlama, seçenekleri arasından kullanim seçimi yapabilecekler. 

Bu sayede yoldaki trafiğin nedenini de diğer tüm kullanıcılarla paylaşmış olacaklar.

Google, Waze’deki özelliği kullanacak!

Google, bu sorunun farkına varmış olmalı ki Waze uygulamasında olan sistemin bir benzerini Google Haritalar uygulamasına getirecek.

9to5google’ın yaptığı habere göre Google, uygulamasına rapor ekle özelliği getiriyor. Bu özellik ile olay yerinde bir kaza, trafik sıkışıklığı, radar vb. durumları gördüğünüzde olayı Google Haritalar’a rapor edebileceksiniz. Böylece diğer kullanıcılar buna göre harita önerileri alacak, yol üzerindeki sıkışıklıkları anlık olarak görebilecek.

9to5google yeni özelliğin bu hafta içerisinde güncelleme olarak Android cihazlara gelebileceğini belirtti. iOS kullanıcıları da yakın zamanda bu özelliğe kavuşacak.

Google Haritalar’da trafiğin durumunu gösterme özelliği zaten bulunuyordu. Kullanıcılar, eğer yol kırmızı veya turuncu renkteyse trafiğin yavaş aktığını biliyorlardı ancak trafiğin neden böyle olduğuna dair bir bilgi edinemiyorlardı.

Bazı yorumlara göre bu yeni özellikler, bazı ülkelerde hukuki sorunlar yaratabilir. Çünkü radar sistemini önceden bildiren yazılımlar genellikle yasaklanmakta. Ayrıca söz konusu özelliklerin ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz belirsizliğini koruyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu özellik işinize yarar mı? Ülkemize gelmesi halinde kullanmayı düşünür müsünüz? Radar gibi, devlete bağlı kurumların koyduğu önlemlerin haritada önceden gözükecek olması, hukuki bir sorun yaratabilir mi? Yorumlarda belirtiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-maps-traffic-slowdown-reporting/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.