Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türkiye'nin köklü ve büyük ulaşım şirketlerinden Ulusoy Seyahat bugün iflas etti.

Anadolu 1. Asliye Ticare t Mahkemesi, Türkiye’nin en köklü ulaşım firmalarından biri olan Ulusoy Seyahat ’in marka hakkını alan ve konk...

...

Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin en köklü ulaşım firmalarından biri olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı verdi. Konuyla ilgili bugün gerçekleşen duruşmaya Ulusoy Ulaşım'ın vekili Abidin Oğul’un yanı sıra alacaklılar İro Turizm, Temsa, Loukoil ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katıldı.
sağlık

Savunma yapan Ulusoy Ulaşım'ın avukatı Abidin Oğul, komiser heyeti raporunda konkordato yönünden rakamın doğru tespit edilemediğini belirtirken, “Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değerine ilişkin değerleme yapılmamıştır. Şirket iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları dışında diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs firmaları mevsime göre karlılık durumu değişen firmalardır. Özellikle kış aylarında genellikle zarar ederler. Kesin mehil verilmesini talep ediyoruz. Şirketin faaliyeti devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Söz alan bir kısım alacaklı şirket avukatı, kesin mehil verilmesi talebini reddederken, İro Turizm ve Mapar Otomotiv'in avukatları ise kesin mühlet verilmesini istedi. Mahkeme, davacı şirket Ulusoy Ulaşım'ın kesin mühlet talebini reddederken, 20 Şubat 2019 saat 16.14 itibarıyla iflasına karar verdi.
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-ulusoy-iflas-etti-3610044/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.