Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, veri taşıma şirketi Alooma'yı satın alıyor

Google, bulut hizmetlerini geliştirmek için yeni yollar arıyor. Şirket, veri taşıma şirketi Alooma’yı satın alacağını duyurdu. Google ...

...

Google, bulut hizmetlerini geliştirmek için yeni yollar arıyor. Şirket, veri taşıma şirketi Alooma’yı satın alacağını duyurdu.


Google, kendinden daha büyük bulut hizmeti rakipleri olan Amazon ve Microsoft’u yakalama çabalarının bir parçası olarak, veri taşıma şirketi Alooma’yı satın alacağını açıkladı. Uzmanlara göre Google, bulut bilişim sektöründe hızla büyüyen Amazon ve Microsoft’u yakalayabilmek için böyle bir adım attı.


AMAZON VE MICROSOFT ZİRVEDE

Google’ın bulut servisi Google Cloud, 2018’in sonunda dünya çapındaki bulut pazar payının yüzde 8,5’ini elinde tutuyor. Araştırma firmalarının yaptığı istatistiklere göre Google’ın rakipleri Amazon ve Microsoft, sırasıyla yüzde 31,7 ve yüzde 16,8 pazar payına sahip.

Merkezi Kaliforniya’da bulunan Alooma şirketi, şirketlerin birden fazla kaynaktan tek bir veri deposuna veri taşımasına olanak veren bir araçla, şirketlerin bulut veri tabanı geçişini kolaylaştırmasına yardımcı oluyor.

Google, satın alma ile ilgili finansal detayları henüz açıklamasa da arama devinin bulut sektöründe geride kalması, şirketi oldukça rahatsız ediyor.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/google-veri-tasima-sirketi-aloomayi-satin-aliyor.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.