Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Chrome Canary Beklenen Desteğe Kavuştu

Windows ile Google'ın işbirliği, Chrome Canary sürümleri üzerinde ilk meyvesini verdi! Microsoft 'un Edge tarayıcısı nı Chromium...

...

Windows ile Google'ın işbirliği, Chrome Canary sürümleri üzerinde ilk meyvesini verdi!

Microsoft'un Edge tarayıcısıChromium açık kaynak kodlu projesine taşıması, Microsoft ile Google'ı internet tarayıcısı konusunda oldukça sıkı iki ortak haline getirdi. 


Açık kaynak kodlu projenin dahili olarak desteklediği Windows 10 özelliklerinin sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

Chromium projesine eklenen son Windows 10 yazılım desteklerinin arasında Microsoft'un sunduğu arttırılmış gerçeklik teknolojisi olan Windows Mixed Reality bulunuyor. 

Bu ise, Google'ın popüler tarayıcısı Google Chrome'un çok yakın zamanda Windows Mixed Reality özelliklerine kavuşacağı anlamına geliyordu. 

Şimdi ise Chrome'un en yenilikçi özelliklerini bulunduran, gecelik deneysel sürümü olan Chrome Canary, Windows Mixed Reality desteğine kavuştu.


Şimdiden bu teknolojiyi kullanmak istiyorsanız, Windows Insiderprogramına kayıtlı olmanız gerekiyor çünkü Windows Mixed Reality teknolojisi için Win32 uygulama desteği, Windows 10'un 18239 numaralı yapısında eklendi. 


Bu yapı numarasına (veya daha yeni bir numaraya) sahipWindows sürümünü yükledikten sonra WebVR tabanlı bu teknolojiyi Windows Mixed Reality destekli bir sanal gerçeklik başlığı ile deneyimlemeye başlamak için yapmanız gereken tek şey, Chrome Canary'nin en güncel sürümünü indirerek tarayıcınızda "chrome://flags" adresine gitmeniz ve bu adresteki arama kutusuna, 

"Windows Mixed Reality" terimini girdikten sonra karşınıza çıkan özelliği aktif hale getirmeniz. Bunu yaptıktan sonra Chrome Canary, tarayıcıyı yeniden başlatmanızın gerektiğini belirten bir mesaj gösterecek.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra Google Chrome Canary yapısını arttırılmış gerçeklik deneyimi ile kullanmaya başlayabileceksiniz.

Chrome Canary'nin en güzel yanı ise Google Chrome ile ayrı olarak yan yana çalışabiliyor olması. Bu sebeple Windows Mixed Reality desteği gibi deneysel özellikleri alışmış olduğunuz Chrome stabilitesini riske atmadan test etme olanağınız bulunuyor.

Kaynak: https://www.chip.com.tr/haber/chrome-canary-beklenen-destege-kavustu_80826.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.