Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger, Sürükleme ile Taşınamayan Gadget: Nasıl Taşınır Yapılır?

WordPress Witgetler gibi Blogger 'un, Tema Eklenti lerinden olan ve taşıma zorluğu çekilen gadget leri, sürükleyip, taşıyarak konumu...

...

WordPress Witgetler gibi Blogger'un, Tema Eklentilerinden olan ve taşıma zorluğu çekilen gadgetleri, sürükleyip, taşıyarak konumunu düzenleyip belirleyebilirsiniz.

Blogger'un yerleşim Gadget ekle seçeneklerinden, eklediğiniz gadgetleri zaman zaman sürükleyip konumlandırmak istediğinizde, Gadget’in sürüklenmediğini ve taşınamadığı sorununu mutlaka sizde yaşamışsınızdır.


Ancak bu sorun ile yalnız değilsiniz. Blog temanızın Tasarımını yaparken oldukça can sıkıcı olan bu Gadget sürükleme ve taşıyarak konumlandırma sorununu kısa sürede çözebileceksiniz. Tek yapmanız gereken Guney59 ve Adnan Guney blog ve web sitelerimden beni takip ederek Blogger ve diğer makaleler için güncel kalmanızdır.

Taşınamayan - sürüklenemeyen Gadget Ne demektir?

Blogger kumanda panelinde gadget çeşitleri arasında beğenip çalıştırdığınız Gadgeti farklı bir Gadget üstüne veya altına sürüklenerek hareket etmesine sürüklenme veya taşıma diyoruz. Verilen bu ismin resmi bir açıklaması yoktur. Tamamen kişisel bir isim verdim. Siz Taşınamayan Gadget de diyebilirsiniz.
Aşağıda Blogger'un yeni Temasına ait Emporio temasında gördüğüm ve bu anlatımın altını besleyecek olan:  Blogger, Sürükleme ile Taşınamayan Gadget: Nasıl Taşınır Yapılır? konusunu okuyacaksınız. Makale bittiğinde ise artık taşınamayan gadgetiniz kalmayacak.

Blogger’un Emporio (Yeni) Pembe- turuncu renkli tasarım Gadget incelemesi:



Blogger’un Emporio (Yeni) Pembe renkli tasarımı kullanılmıştır.
Blogger’un Emporio (Yeni) Pembe renkli tasarım Gadgetleri için şu anda Sürüklenmeyen, Taşınamayanlar şunlardan ibarettir.



BaşlıkÜst bilgi”: Olduğu gibi bırakmanızı öneririm.
Abonelik: Ana Sayfadaki görünümü kontrol ederek taşıyabilirsiniz.
Sayfalar: “Sayfa listesi (Üst): Ana Sayfadaki görünümü kontrol ederek taşıyabilirsiniz.
Katkıda Bulunanlar: Taşıyabilir veya kaldırabilirsiniz.
Sayfa Gövdesi, Blog Kayıtları: Olduğu gibi bırakmanızı öneririm.
Kötüye Kullanımı bildir: Taşıyabilir veya kaldırabilirsiniz.
Popüler Yayınlar: Taşımak için ayarlayabilirsiniz. 

Yukarıda ismi geçmeyen diğer Gadgetler içinde aşağıda anlatılan uygulamayı takip ederek Gadgetlerinizi taşınabilir veya sürüklenebilir yapabilirsiniz.

Gadget Taşıma Adımları:

Önemli: Tema ile yapacağınız her çalışma için mutlaka Tema Yedeğini Alınız!!

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

Sırası ile → Tema → HTML’yi Düzenle → Taşıyamadığınız Gadget için, → Widged'e atla ok simgesine tıklayın gadgetinizi seçin.

Her Gadget’in bir Id numarası veya bir ismi vardır.

İlgili makale:

Blogger Gadget ID Nasıl Bulunur


2. Örnek olması için bir senaryo yapalım. Adsense gadgetimizi taşıyamadığımızı varsayalım. Taşımak istediğimiz Adsense gadget Id ismimizde şu olsun. “AdSense1”

3. Widget’e atla ok simgesine tıklayıp bu örnek gadgeti AdSense1”açalım.

4. Kod satırında tırnak içindeki “True” yazan ismi “False” yazarak değişelim. Bu örneği Sayfalar gadgeti ile çoğaltalım. Sayfalar Gadget Id bulma işlemini yapın. 4 Madde açklamayı uygulayın.

5. Temayı Kaydedip çıkalım ve blog kumanda panelinde Adsense birinci gadgetimizi taşıyalım. Sayfalar gadgetini taşıyın. Gadgetin taşındığını, ‘Sürüklendiğini” göreceksiniz.


👀 ipucu: Aşağıya veya yukarıya gadget'i taşımak için ok işaretlerini kullanın!

True” ve “False” etiket isminin değişim görselini aşağıda inceleyin.



Kaynak: Tamamen Adnan Güney

13 yorum

  1. merhaba bir sorum olacaktı size. adsense artık blogger blogspot gibi bloglara reklam yerleştirmiyor diye biliyordum ama sizin blogunuzda reklam farkettim. yanlış mı biliyorum acaba bilgi verir misiniz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Yanlış biliyorsunuz. Adsense reklam veriyor. Onay alan herkes kullanabilir. Kurallara uyduğunuz sürece kısıtlama yok.

      Sil
  2. Merhaba Adnan Bey. Size bir sorum olacaktı. Üst menüde açılır alt menülere birden fazla yayın gönderebiliyor muyuz? gönderebiliyorsak nasıl yapılıyor? Eğer bu işe yaramazsa üst menü de menü çubuğunda kategori kısmı nasıl eklenir? Bir de blogspotumu tema yönünden incelerseniz çok sevinirim. Henüz daha içerik hazırlamadım. Hayırlı akşamlar dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba aradığınız soruları arama çubuklarında aratarak ulaşabilirsiniz. Örnek: Menü oluşturma. Kategori nasıl yapılır veya Kategori, Tema tasarımı, hatta bazı sorularınızıda kenar çubuğuna eklediğim Linklerden yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Meraba,
    Emporio tema eklediğim bir blogumda anasayfada yazılar ile sağ tarafta yer alan menüler arasında fazlaca boşluk var bu boşluğu nasıl azaltabilirim.
    Bülten arşivi
    etiketler kısmı ile yazılar arasında yer alan boşluktan bahsediyorum.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Emporio temanın kendisindeki olçekler Tema şablon içinde içinde sabitlenmiş sanırım. Kısa bir süre önce Blogger yeni tasarımını güncelledi biliyorsunuz. Yeni sistemte Gelişmiş şu ölçüler ayarla gibi bir kısım yok. Sanırım tema özel kodlaması bozulmasın diye Birçok ayarı standart yaptılar. Yinede genişletme daraltma gibi bir çalışma yapmadım henüz. fn+ f12 geliştiriciyi kullanarak sanırım html kodlamasında bası ayarları değiştirebilirsiniz. Bu arada yedek almayıda unutmayın. örneğin bu bloüumda Emporio teması ile yapıldı. Tüm ölçüler otomatik ayarlı. https://bloggeradnanguney.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Emporio temayı aynı anda 7 bloga uyguladım. 2 tanesinde böyle bir sorun çıktı. Önceki temalarda gadgetler arası dikey boşluk ayarlanabiliyordu bunda olabilir mi sorayım dedim.
    f12 de nasıl yapılacağını bilmiyorum.
    Tema responsive olduğu ve masaüstünde göründüğü için çok önemli değil aslında.
    Yayın ekrana tam oturuyor. Sıkıntı yok.
    Aklıma takılan bütün işlemleri temaların yüklenmesinde aynı şekilde yaptım bu ikisinde neden arası açık oldu onu anlayamadım.
    Cevabınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç kez şablon ayarlarını sıfırlayıp yeniden şablonu seçerek kurun bir deneyin. Ayrıca etiketlerde Tema tasarım kategorisinde birçok makale de mevcut. örnek bir link: https://guney59.blogspot.com/2015/09/chrome-tarayc-gelistirici-araclar-ile.html

      Sil
    2. Meraba,
      Gadgetler arasındaki boşluğun nedenini buldum.
      Orijinal emporio temayı ilk yüklendiğinde 2 tane gadgeti true olan iki tane adsense gadgeti ekliyor. Normalde adsense anasayfada otomatik reklamda reklam göstermeyecek şekilde ayarlamıştım.
      2 adsense kodunu kaldırınca boşluk kalktı. O boşluğa adsense reklamları yerleştiriyormuş. Ardından genişlikleri 310*301 ayarlayınca tam istediğim şekil oturdu. Teşekkürler.

      Sil
    3. Birde bloglarda öne çıkan yayın gadgeti sayfanın görünümünü olumsuz etkiliyor. Sadeliği bozuyor siz ne dersiniz?
      Bloglarda kaldırdım yazılar sırası ile görünüyor.

      Sil
    4. Sadelik adına kaldırılabilir.

      Sil
    5. Evet, Adsense reklam onayı alan kişilerde eklenen 2 adet reklam gadgeti. Sorunu çözmeniz güzel. Eğer sorun devam ederse Şablon html içinde olan adsense reklamlarıda kaldırıp, Html javasikript gadgetine adsense reklam kodu olarak ekleyebilirsiniz. Düşüncelerinizi eklediğiniz için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.