Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Microsoft Chrome Tabanlı Tarayıcı Geliştiriyor!

Google Chrome , Opera ya da Brave , hangisini kullanıyorsanız kullanın, çok tercih edilen birçok internet tarayıcısı Chromium tabanlı ge...

...

Google Chrome, Opera ya da Brave, hangisini kullanıyorsanız kullanın, çok tercih edilen birçok internet tarayıcısı Chromium tabanlı geliştiriliyor. Chrome'un Blink motoru, internet dünyasını her geçen gün biraz daha domine ederken, uzun süredir kendi tarayıcılarını geliştirmekle meşgul olan Microsoft'tan ilginç bir hamle geldi. Ortaya çıkan yeni iddialara göre, Microsoft Chrome tabanlı tarayıcı geliştirmeye başladı.

Windows Central isimli internet sitesi tarafından haberleştirilen detaylarda, Microsoft'un Internet Explorer ve Edge'i bir kenara bırakıp, şimdilik Anaheim olarak adlandırılan Chrome tabanlı bir internet tarayıcısı yayınlayacağı bilgisine yer verildi. 
Halihazırda Windows 10 kullanıcılarına Edge kullanmayı dayatan Microsoft, yeni işletim sistemiyle birlikte tanıttığı tarayıcıyı Edge HTML motoruyla geliştirmişti.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir başka haberde Microsoft'un, Windows 10 kullanan ARM bilgisayarlarda Chrome kullanılabilmesi için Google ile ortak çalışma yürüttüğü dile getirilmişti. 

Konuyla ilgili açıklamalar yapan uzmanlar ise Microsoft'un Chrome'a ihtiyaç duyan Electron altyapısının doğal olarak Visual Studio Code çalışabilmesi için böyle bir adım attığını dile getirmişlerdi.

Microsoft, Chrome tabanlı internet tarayıcısı ile her seferinde tekerleği yeniden icat etmesine gerek olmadığını en sonunda anlarken, Anaheim adı verilen tarayıcının nasıl görüneceği ya da hangi özellikleri bulunacağı şimdilik bilinmiyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.