Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Google Plus'daki API'lerinin kapatılmasına hızlandırdı

Google, Anahtar kelime isimli resmi blog'unda 10 Aralık 2018,  tüm Google+ API'larının kapatılmasını hızlandırmaya karar verdikler...

...
Google, Anahtar kelime isimli resmi blog'unda 10 Aralık 2018, tüm Google+ API'larının kapatılmasını hızlandırmaya karar verdiklerini bir kez daha açıkladı. İşte o Detaylar;

Ekim ayında, tüketicilerin beklentilerini karşılayan önemli bir sorunla ve platformun düşük kullanımıyla ilgili önemli zorluklar nedeniyle, Google + 'nın ve API'larının tüketici sürümünün günışığını açıklayacağımızı duyurduk.


Kısa bir süre önce bazı kullanıcıların, bir Google+ API'sini etkileyen bir hata içeren Kasım ayında başlatılan bir yazılım güncellemesinden etkilendiğini belirledik. Bu hatayı standart ve devam eden test prosedürlerimizin bir parçası olarak keşfettik ve bir hafta içinde uygulamaya koyulduk. 

Hiçbir üçüncü taraf sistemlerimizi tehlikeye atmadı ve uygulama geliştiricilerin istemeden altı gün boyunca bu erişime sahip olduklarının farkında olduğunu ya da herhangi bir şekilde kötüye kullandığını gösteren hiçbir kanıtımız yok.

Bu yeni hatanın keşfedilmesiyle, tüm Google+ API'larının kapatılmasını hızlandırmaya karar verdik; Bu önümüzdeki 90 gün içinde gerçekleşecek. Ayrıca, 2019'dan Nisan 2019'a kadar tüketici Google + 'nın gün batımını hızlandırmaya da karar verdik. Geliştiricilere yönelik birtakım etkileri olduğunun farkında olsak da, kullanıcılarımızın korunmasını sağlamak istiyoruz.

Böcek ve soruşturmamızla ilgili ayrıntılar

Testlerimiz, bir Google+ API'sinin amaçlandığı gibi çalışmadığını ortaya çıkardı. Sorunu hemen düzelttik ve konuyla ilgili bir soruşturma başlattık.

Böceklerin etkisiyle ilgili soruşturmamız devam ediyor, ancak şu ana kadar öğrendiklerimiz şu:
Hatanın, bir Google+ API'sı ile bağlantılı olarak yaklaşık 52,5 milyon kullanıcıyı etkilediğini onayladık.

Bu API ile ilgili olarak, bir kullanıcının Google+ profiline eklediği profil bilgilerini görüntülemek için izin istediği uygulamalar (adı, e-posta adresi, meslek, yaş ( buradatam liste ) gibi kullanıcı profiline ilişkin profil bilgilerini görüntüleme izni verildi. kamuya açık değilken bile.

Ayrıca, bir kullanıcının Google+ profili verilerine erişimi olan uygulamalar, başka bir Google+ kullanıcısı tarafından izin verilen kullanıcıyla paylaşılan ancak herkese açık olarak paylaşılmayan profil verilerine de erişebilir.

Hata, geliştiricilere finansal veriler, ulusal kimlik numaraları, parolalar veya genellikle dolandırıcılık veya kimlik hırsızlığı için kullanılan benzer veriler gibi bilgilere erişim sağlamadı.


Üçüncü bir taraf sistemimizi tehlikeye atmadı ve altı gün boyunca bu erişimi yanlışlıkla yapan geliştiricilerin bunun farkında olduğunu ya da herhangi bir şekilde kötüye kullandığını gösteren hiçbir kanıtımız yok.

Bu hatadan etkilenen tüketici kullanıcılarını ve kurumsal müşterileri bilgilendirmeye başladık. Araştırmamız, diğer Google+ API'lerine olası herhangi bir olası etkiyle ilgili olarak devam etmektedir.

Tüketici Google+ için sonraki adımlar

Gelecek 90 gün içinde tüm Google+ API'lerini günlüğe kaydedeceğiz. Geliştiriciler, önümüzdeki günlerde bu konudan bizden daha fazla haber almayı bekleyebilir ve Google+ geliştirici sayfasını kontrol etmeye devam ederek bilgilendirilebilir.

Ayrıca, Google + 'dan Kasım 2019'dan Nisan 2019'a kadar getirerek, tüketiciye yönelik Google +' yı hızlandırmaya karar verdik. Kullanıcılara Google + 'nın Google+ ürününü kapatma fırsatını vermek istiyoruz ve önümüzdeki aylarda kullanıcılara ek bilgiler sunmaya devam edeceğiz. Verilerini güvenle ve güvenli bir şekilde indirip taşıyabilecekleri yollar dahil.

Kurumsal müşterilerimiz için bir not

Bu hatadan etkilenen kurumsal müşterilere bildirim yapma aşamasındayız. Bu alanlardaki etkilenen kullanıcıların bir listesi sistem yöneticilerine gönderilmekte ve herhangi bir ek etkilenen kullanıcı veya sorun tespit edilirse tekrar çıkacağız.

G Suite yöneticileri , her zaman kullanıcılarının uygulamalarını kontrol eder . Bu, G Suite kullanıcılarının yalnızca denetlenen ve kuruluşlarına güvendikleri uygulamalara erişebilmelerini sağlar. Ayrıca, Google + 'da kurumsal yatırım yapmaya devam edeceğimizi tekrarlamak istiyoruz. Ekim ayında daha fazla detay açıklandı .

Verilerinizi koruyan güvenilir ürünler oluşturma yeteneğimizin kullanıcı güveni artırdığını biliyoruz. Bunu her zaman ciddiye aldık ve iç gizlilik inceleme süreçlerini iyileştirmek, güçlü veri kontrolleri oluşturmak ve geri bildirimlerini almak ve programlarımızı geliştirmek için kullanıcılarla, araştırmacılarla ve politika yapıcılarla iletişim kurmak için gizlilik programlarımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Herkes için çalışan gizlilik korumaları oluşturmak için çalışmalarımızı asla durdurmayacağız.


Kaynak: https://www.blog.google/technology/safety-security/expediting-changes-google-plus/


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.