Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google'ın Yeni Uygulamasıyla Siz de Kendinize Benzeyen Sanat Eserini Bulabilirsiniz

Cep telefonunuzda kaç tane mobil uygulama var bilmiyoruz ama bu haberi okuduktan sonra bir tane daha indirmek isteyeceksiniz. Google &#...

...

Cep telefonunuzda kaç tane mobil uygulama var bilmiyoruz ama bu haberi okuduktan sonra bir tane daha indirmek isteyeceksiniz. Google'ın hayatımızı kolaylaştıran masaüstü ve mobil uygulamalarının yanında yeni çıkan bu uygulama ile ikizinizi tarihi sanat eserlerinde bulabiliyorsunuz. Çok ilginç değil mi?

Teknoloji her geçen gün bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bundan çok kısa bir süre önce renkli ekranlı cep telefonu inanılmaz bir buluş iken, bir mobil uygulama yüklediğiniz bir fotoğrafı, veri tabanında bulunan tarihi tablolar ile karşılaştırabiliyor. Bu karşılaştırma sonunda yüklediğiniz fotoğrafa en benzerini bulabiliyor.

Uygulamanın esin kaynağı muhtemelen müzelerde benzerlerini bulan insanlar ve bu durumun gördüğü ilgi.

Google Arts & Culture isimli uygulama, isminin hakkını sonuna kadar veriyor.


Uygulamanın tek amacı elbette yüzleri karşılaştırmak ve benzer sanat eserlerini bulmak değil. Uygulama bu özelliği ile ilgi çekerken bir diğer taraftan da kullanıcılarına sanat eğitimi de veriyor.

Uygulamanın son versiyonunda kullanıcıların beğenisine sunulan selfie özelliği ile, karşılaştırma işlemi kolayca yapılıyor. Ancak son güncelleme dünyanın her yerinde indirilebilir durumda değil. Güncellemenin dünyanın her yerinde müsait olması ile birlikte sosyal medyada büyük bir patlama yaşayacağı düşünülüyor.
Sanatseverler için bulunmaz bir hazine.

Uygulamada güzel sanatların her dalına ayrılmış bölümler mevcut. Uygulama, beğenilerinize göre gündelik seçkileri giriş ekranına getiriyor. Siz de böylece tanımadığınız eserleri inceleme fırsatı yakalıyorsunuz.

Fotoğrafların eserlerle eşleştirilemediği zamanlar da az değil. Uygulamanın dünyanın dört bir yanından farklı kaynaklara ulaşması gerekiyor. Bir diğer taraftan da tüketicilerin fotoğrafları yüklemesi ile birlikte sistem daha da öğrenen bir noktaya geliyor.
Yüklediğiniz fotoğraf ile veri tabanındaki tablo görüntüsünün yüzdesel benzerliğini de veren uygulama aslında çok önemli bir teknolojiyi eğlenceli hale getirmiş oluyor.


Google’ın dünyanın birçok ülkesinden 180’den fazla kurumun katkılarıyla oluşturduğu bu projeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Google Arts & Culture’ın iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.