Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Zararlı İçeriklere Savaş Açtı

Google, Kullanıcılarını Zararlı İçeriklerden Korumak için Adeta Savaş Başlattı. Gmail’in bir süre için bir dizi spam e-postaları filt...

...
Google, Kullanıcılarını Zararlı İçeriklerden Korumak için Adeta Savaş Başlattı.

Gmail’in bir süre için bir dizi spam e-postaları filtrelemesine rağmen Google’ın sahip olduğu sitelerin bu şekilde saldırıya uğraması ve bu zararlı e-postaların Google kaynaklarından beslenmesi, Google’ı harekete geçirdi.
Son zamanlarda Google’ın sitelerinin saldırıya uğraması ve ele geçirilmesinden dolayı, Google bu zararlı kaynakları tespit edip veri tabanından tamamen kaldırıyor. Google'ın Global Arama Outreach Lideri Juan Felipe Rincon, şirketin potansiyel olarak tehlikeli olduğunu tespit ettiği web sitelerinin, 2017 yılında %80 oranında kaldırıldığını belirtti.
Rincon, Google’ın kendisi gibi önde gelen içerik yönetimi platformlarıyla ortak çalıştığını ve ilişkilerini geliştirdiğini de sözlerine ekledi. WordPress ve Joomla ise bunlardan bazıları. Google, küfürlü ve kötü niyetli çevrimiçi spam’ların forumlarda ve yorum kısımlarında kullanılmaması için yine bu firmalar ile ortak çalışıyor.

Ayrıca Google’ın, 250’den fazla web yöneticisi ile toplantı gerçekleştirdiği ve güvenli web arama deneyimini teşvik etmek için yüksek kaliteli içerikler, hizmetler oluşturmanın yollarını anlatmak amacıyla yaklaşık 220.000 web sitesi sahibine ulaştığı da iddia ediliyor.
Şirket buna ek olarak, arama sonuçlarının sıralanmasını etkileyecek konular hakkında bilgilendirme yapmak üzere, web sitesi sahiplerine 45 milyondan fazla bildirim gönderdi ve web site yöneticilerine arama kurallarını ihlâl eden uygulamalar hakkında bildirimler de bulundu. Yapılan bu uyarılar arasında 6 milyon adet manuel işlem iletisi olduğu ve sorunların düzeltilmesine dair yönergeler olduğu kaydediliyor.
Kaynak:https://beebom.com/google-removed-80-of-hacked-websites-from-search-results-to-combat-spam/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.