Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Fotoğraflar Artık Web Tabanlı Kullanılabilecek

Google Photos, artık yalnızca telefonunuz değil Chrome üzerinden de kullanılabilecek. Bu yeni uygulama her ne kadar yeteri kadar gelişmemi...

...
Google Photos, artık yalnızca telefonunuz değil Chrome üzerinden de kullanılabilecek. Bu yeni uygulama her ne kadar yeteri kadar gelişmemiş olsa da bir çok konuda kolaylık sağlıyor.

Artık Android ve masaüstü cihazlar için Chrome ’a web uygulamaları yüklenebildiğinden, ilerleyen zamanlarda birçok uygulamanın web üzerinden çalıştırılabileceğini göreceğiz.


Progressive Web Apps (PWA) yani mobil uygulama sürümüne benzetilmiş online sayfalar olarak da bilinen bu yeni versiyonlar, Google Maps Go'da karşımıza çıkmıştı. Bunun yeni örneği ise Google Photos oldu.

Artık Google Fotoğraflar sitesi bir PWA sayfasına dönüştürüldü ve Android cihazlarda ana ekrana eklenebiliyor. Ayrıca Chrome yüklü cihazlarda yine masaüstüne mobil uygulama şeklinde kısa yol atılabiliyor.

ancak bazı okuyucularımız hala PWA'lar için bayrağı etkinleştirmek zorunda kalmıştır (chrome://flags/#enable-desktop-pwas) elle ekleyin. Etkinleştirme sonrası tarayıcınız yeniden başlayınca aktif olacağı mesajını göreceksiniz.
"Yaptığınız değişiklikler Google Chrome'u yeniden başlattığınızda geçerli olacak."
Chrome 67 sürümünden sonrası ile yapılabilen PWA sayfaları çalıştırmak için ise el ile etkinleştirme yapılması gerekebiliyor. Bunun için sol üst köşe de bulunan üst üste üç nokta işaretini tıklayarak “Install Google Photos” seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Bu yeni geliştirme şimdilik push bildirimler ya da çevrimdışı desteği gibi özelliklere sahip değil fakat ilerleyen zamanlarda bu yenilikleri de alacaktır.

Google Fotoğraflar ’ın online uygulaması resimlerinizi otomatik olarak çekmemekle birlikte resimleri yüklemek için yine uygulamanın kendisini kullanmanız gerektiğini ekleyelim. Google Fotoğraflar ’ın PWD desteğine eklenmesi gereken paylaşma özelliği, otomatik yüklemeler gibi ekstra özelliklerin kısa bir süre sonra uygulama içinde ki yerini almasını temenni ediyoruz.

Kaynak:https://www.androidpolice.com/2018/06/02/google-photos-now-available-progressive-web-app/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.